Publicat el 08/06/2019

Una de les novetats d’enguany per millorar el servei de socorrisme al banyistes serà la propera instal·lació d’una torre autònoma de vigilància a la platja de Palomares

 El servei de socorrisme i vigilància a la platja de Vilassar de Mar s’ha estrenat el primer cap de setmana de juny, amb horari de 10 a 19 h, i continua donant servei tots els caps de setmana fins al 22 de juny, data en què el servei estarà actiu tots els dies fins a l’11 de setembre, de dilluns a divendres de 10.30 a 18.30 h i els caps de setmana i festius de 10 a 19 h.
L’empresa Proactiva es fa càrrec un any més del servei de socorrisme per proporcionar seguretat i assistència als banyistes, oferir assistència al bany a persones amb diversitat funcional, i fer recomanacions als usuaris de la platja per a que no prenguin mal. També es faran tallers per explicar, sobretot als infants, que cal protegir-se del sol per evitar cremades, així com activitats mediambientals per conscienciar la ciutadania que cal mantenir neta la sorra.

L’estat de les platges amb informació sobre la bandera que oneja, la temperatura de l’aigua o la temperatura ambient, es pot conèixer a través del web municipal i de l’APP Vilassar de Mar per a dispositius mòbils Android i Apple iOS.

Una de les novetats d’enguany per millorar el servei de socorrisme al banyistes serà la propera instal·lació d’una torre autònoma de vigilància a la platja de Palomares. A més, continuaran les quatre línies de vida, distribuïdes en diferents zones de platja, per facilitar l’entrada i sortida del bany a les persones amb dificultats de mobilitat.

S’instal·len boies ecològiques
Com a novetat, enguany s’han instal·lat boies ecològiques o biòtops artificials, amb punts d’ancoratge fets amb un ciment natural que atreuen la flora i la fauna marines i fan que es formi un escull.
Se situen sota les boies que delimiten la zona de bany en superfície. Els biòtops s’instal·len de manera permanent i, en acabar la temporada d’estiu, tan sols es retira la cadena i la boia de plàstic superior i es deixa un boiarí, la qual cosa permet que la vida marina que s’ha generat al seu voltant no es vegi malmesa i continuï creixent, a diferència del que passa amb els tradicionals blocs de formigó que es posen i es treuen a l’inici i final de cada temporada d’estiu. Aquest estiu se n’han posat 10 i l’any vinent s’ampliaran fins a 21.

 

 

Deixa un comentari