Publicat el 28/05/2015

L’únic festival del món dedicat exclusivament a la fotografia analògica tindrà lloc a Vilassar de Dalt els dies 19, 20 i 21 del pròxim mes juny.
La 3a edició tornarà a estar presidida per un ventall immens de propostes consagrades a aquest àmbit tècnic i artístic: exposicions, tallers, xerrades i trobades de col·lectius especialitzats. Però una edició que fa un pas endavant en molts sentits; en el nombre de convocatòries, en el prestigi dels seus protagonistes, en el recurs a nous espais expositius i en els formats de les diferents activitats.
Entre les exposicions despunten firmes com Estela de Castro (una exposició propietat del MECD i patrocinada per Aclam Foto) Joana Biarnés ( gràcies a Valid Foto), Manel Armengol (gràcies aTagomago BCN), Andreu Buenafuente, o dels amics de Pere Formiguera, o la més gran exposició que s’hagi fet mai amb l’obra de més de 100 de col·lodionistes d’arreu del món (produida perKitoli).
Totes aquestes exposicions es podran veure en 11 espais expositius, alguns utilitzats per primer cop com l’antiga nau tèxtil de cal Garbat, l’Estrella (antic Mercat del Carme) o l hotel Sorli Emocions. Aquest any per primer cop el festival posa a disposició dels visitants l’opció d’una ruta guiada per les exposicions a cura de Tanit Didàctica i Difusió Cultural. Simultàniament, fins a 50 comerços del municipi acolliran microexposicions fotogràfiques en una iniciativa insòlita que tenyirà de fotografia tot el nucli urbà vilassarenc.
Novament el festival tornarà a ser punt de trobada i referent internacional en àmbits específics: s’ha potenciat la trobada internacional de col·lodionistes, a la que s’hi esperen experts i aficionats provinents, entre d’altres països, dels EUA, Rússia, Colòmbia o Kenya. Hi haurà, a més, una gran exposició de fotografies Pinhole amb un recull d’obres de tot el món;  trobada de practicants de l’estenopeica o pinhole, trobada d’amics de Leica… i de nou fira comercial i venda d’obra.
En el capítol festiu també s’ha reforçat la festa Rebela-T, que tindrà lloc a Can Rafart el dissabte 20 de juny des de la tarda i fins la matinada:
un sopar popular seguit de concerts de Dandy Roll (José Luís Pajares), Fat Daphnis Orkestra o Funk Tonics i intervencions teatrals de Contagiar-T i dos coneguts DJ,s.
Un cop més el festival ofereix als vilassarencs l’opció de col·laborar en diferents aspectes de l’organització i també acollint d’altres participants que viatjaran expressament al nostre municipi per assistir a un esdeveniment exclusiu. Paral·lelament s’ha obert una línia de mecenatge popular per mitjà de crowdfunding.
Podeu consultar el programa complet a
http://revela-t.cat/

Deixa un comentari