Publicat el 18/11/2016

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró impulsa un nou concepte de format teatral diferent i original: obres de quinze minuts, representades en espais petits i integrats en l’ecosistema comercial i d’oci de la ciutat. Són obres representades per entre 2 i 4 actors, n’hi ha d’originals i inèdites, i també dramatúrgies ja estrenades.

En total s’hi han presentat 20 propostes teatrals, de les quals 17 participaran en el concurs per endur-se els premis atorgats per la votació popular. En destaquen la seva qualitat i la seva destinació a públics ben diversos. Un jurat d’experts en l’àmbit teatral ha fet la selecció i distribució de les obres segons el seu format, temàtica i públic.

En aquesta iniciativa cultural s’hi han involucrat diferents establiments de la ciutat:
L’Arc Cafè Cultural, El Públic, Antiga Casa Paco, La Selva Cafè, Le Boel Cafè & Lunch, Celler Castellví, La Manduca, El Quiosc de Can Carreras i Can Silveri.
Tots ells, esdevindran escenari de les diferents obres de petit format. La Regidoria de Promoció Econòmica també hi dóna suport.

S’atorgaran tres premis de votació popular: el primer és de 300 €, el segon és de 200 € i el tercer premi és de 100 euros. En cas d’empat se sumarà l’import dels premis i es repartirà a parts iguals entre els guanyadors.

El públic podrà accedir lliurement a tots els espectacles. Els assistents rebran una butlleta que se’ls segellarà conforme han pogut gaudir de l’obra. Amb aquesta butlleta podran fer les seves votacions pels tres espectacles que més els hagin agradat.
Cal tenir en compte que per poder votar, s’ha d’acreditar haver vist un mínim de quatre obres.
Les butlletes s’hauran de dipositar en unes caixes tancades que hi haurà habilitades als establiments col·laboradors.

Els espectacles guanyadors es faran públics el 28 de novembre de 2016. El jurat que ha fet la selecció de les obres serà l’encarregat de fer el recompte de vots.

D’altra banda, a través d’un mapa interactiu els usuaris podran consultar els diferents espais on es desenvoluparan les obres de microteatre, les hores i els títols de les representacions. Aquesta eina de geolocalització permetrà que el públic trobi amb més facilitat el que busca i estigui informat de manera més àgil i dinàmica. Aquest mapa es podrà consultar a través de les xarxes socials de Cultura Mataró i també al web www.culturamataro.cat. Per a dispositius mòbil, cal tenir l’app de Google Maps per veure’l.

Deixa un comentari