Publicat el 21/11/2016

El Poliesportiu la Plana de Badalona (passatge de la Plana, 14) acull aquest dissabte, 26 de novembre, el III Campionat d’Espanya de Haidong Gumdo.  

Tot i que Haidong Gumdo es podria traduir com “el camí de l’espasa del mar de l’est” es tracta d’un art marcial d’origen coreà en el maneig de l’espasa. La pràctica comença amb espasa de fusta (mokgum), més endavant es permet l’ús d’espasa sense tall (kagum), i finalment, els cinturons negres poden usar espasa real (jingum).

En aquest art marcial es busca la fluïdesa en els moviments, les formes són molt dinàmiques i es dóna molta importància a la velocitat i a l’harmonia.

La pràctica del Haidong Gumdo està indicat per a totes les edats i, per la seva falta de contacte, és ideal tant per a homes com a dones. Aquesta pràctica centra els seus moviments en combats contra múltiples oponents, a diferència del Kendo japonès. 

El Haidong Gumdo combina entrenament individual, combat preestablert amb company, tall de bambú, tall de paper i apagat d’espelmes, entre d’altres. 

Aquest és el programa previst:

· 09.30 h. Inici del seminari amb el Gran Mestre Lee Dong Kyu.

· 10.30 h.  Fi del seminari.

· 15.00 h. Inici de la competició

Sword dance individual, Sword dance per equips, combat preestablert cinturó negre: tall de bambú, formes individuals,  tall paper,  apagament  d’espelmes. Cinturó color (començant per infantil): formes individuals, tall de paper, apagament  d’espelmes, combat (sparring)

· 20.30 h. Fi de la competició.

L’acte ha estat organitzat per la Delegació Catalana de l´Associació Espanyola de Haidong Gumdo amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.

Deixa un comentari