Publicat el 01/02/2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat posa en marxa des del 2 de febrer la nova línia de la xarxa de bus exprés.cat que connectarà Mataró amb Barcelona. Com informa el consistori mataroní, la implantació es durà a terme en dues fases: aquesta primera, en què s’incrementaran en 48 el nombre d’expedicions de les actuals línies C1 i C2, i una segona, que es realitzarà abans d’aquest estiu, en què se substituiran 5 dels vehicles actuals per altres 5 amb més capacitat.
Un cop estigui desplegat el nou servei oferirà 1.500 places més cada dia. D’altra banda, l’e11: Barcelona-Mataró serà la setzena línia d’aquestes característiques que s’implanta a Catalunya i l’onzena de la demarcació de Barcelona. El nou servei de bus ràpid reforçarà les hores punta del matí, migdia i tarda per garantir que tots els viatgers puguin anar asseguts. El Barcelona-Mataró és un dels corredors amb més demanda de tot Catalunya. Transporta anualment més d’1,25 milions de viatges.
El 2 de febrer es va implantar la primera fase del bus exprés de Mataró. Les línies C1 Barcelona-Mataró Centre (800.000 viatgers/any) i C2 Barcelona-Mataró Nord 36,18 viatgers/expedició, mantindran les mateixes parades però milloraran la seva oferta amb un total 48 noves expedicions de dilluns a divendres.
 Pel que fa a les millores del servei seran:
 – La línia e11.1
(antiga C1) passarà de 40 expedicions sentit Barcelona i 35 sentit Mataró a 50+52 expedicions (increment de 10+17 expedicions) de dilluns a divendres, excepte agost.
 – La línia e11.2 (antiga C2) passarà de 28 expedicions sentit Barcelona i 26 sentit Mataró a 39+36 expedicions, de dilluns a divendres, excepte agost. Això suposa un increment d’11+10 expedicions.
 Per tant, la nova oferta conjunta passarà de 68+61 expedicions a 89+88 expedicions (increment de 21+27). Per poder donar resposta a aquest increment d’oferta, de l’operador CASAS del grup SARBUS, es posen en circulació 2 nous vehicles de 15 metres.
D’altra banda, la segona fase, que es durà a terme abans de l’estiu, permetrà incrementar la capacitat dels vehicles de la flota. Se substituiran 5 vehicles convencionals de 12 metres per 5 vehicles de més capacitat.
La xarxa exprés.cat també incorpora altres millores, com la informació als usuaris. En aquest sentit, està previst instal·lar durant aquest primer semestre 6 nous panells d’informació en temps real a les principals parades de Mataró, a més d’aprofitar els dos panells que hi ha actualment a la ciutat. Aquesta actuació es durà a terme amb l’Ajuntament de Mataró. L’exprés de Mataró també tindrà premsa gratuïta a bord i el wifi s’anirà implantant progressivament als vehicles durant el primer semestre de 2015.
Tots els vehicles seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i estaran integrats sota una mateixa imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació. 

Deixa un comentari