Publicat el 21/04/2021

De Architectura, el tractat de l’arquitecte i enginyer llatí Marc Vitruvi, serà el protagonista de la XVI edició del festival, l’activitat de divulgació de la cultura clàssica que recupera la vida quotidiana dels nostres avantpassats

En el marc del festival, el Museu inaugura dissabte 24 d’abril la Casa de l’Heura, una domus de 550 m2 que passa a formar part dels espais museïtzats de la ciutat romana Baetulo i que permet que Badalona tingui prop de 5.000 m2 de jaciment romà visitable
El Museu de Badalona no ha volgut renunciar a la celebració de la Magna Celebratio, el festival romà que any rere any difon la història de la civilització romana, i que aquest any tindrà lloc entre el 20 i el 25 d’abril.
Per garantir el distanciament social, s’han dissenyat activitats de petit format i s’ha posat en marxa un sistema de reserva prèvia a través del web. A més dels actes presencials, alguns dels quals es podran seguir a través del canal de Youtube del Museu, s’han programat també alguns continguts (reconstrucció històrica, arqueologia i tallers) que es difondran durant el festival en el web i en els perfils de xarxes socials del Museu.
El tret de sortida del festival ha començat el dimarts 20 d’abril, amb la conferència “Els fonaments vitruvians a les cases romanes de Baetulo”, a càrrec de la doctora en Arqueologia Clàssica, Ada Cortés.

La Casa de l’Heura, un nou espai museïtzat
Enguany, un dels actes a destacar és la inauguració de la Casa de l’Heura, la domus veïna de la ja coneguda Casa dels Dofins, que ens traslladarà al món de l’economia del vi, i de la vida domèstica i la cultura culinària dels nostres avantpassats. També inclou algunes singularitats com l’oecus (menjador d’estiu) de grans proporcions amb paviments originals d’opus signinum tessel·lat o un tram del carrer (cardo maximus) que separava les dues cases. La Casa de l’Heura és una domus de 550 m2 de final del segle I aC que passa a formar part dels espais museïtzats de la ciutat romana de Baetulo, permet que Badalona tingui prop de 5.000 m2 de jaciment romà visitable.
La inauguració de la Casa de l’Heura serà el dissabte 24 d’abril a les 12 hores. L’entrada és lliure però l’aforament és limitat.
L’accés a la casa es farà de forma progressiva, en funció de la capacitat de l’espai. No es fan reserves Amb motiu d’aquesta inauguració, la Casa de l’Heura podrà visitar-se fins a les 20 hores del mateix dissabte 24 d’abril; el diumenge de 10 a 14 hores i, també gratuïtament, el diumenge 2 de maig de 10 a 14 hores; el dissabte 8 de maig de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores; i el diumenge 9 de maig de 10 a 14 hores.
Durant el cap de setmana, com ja és habitual en la Magna Celebratio, el públic podrà gaudir a l’aire lliure de diferents espectacles, demostracions i recreacions de reconstrucció històrica, que ocuparan la via pública a les zones properes al Museu
Per a més informació:
Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1  Badalona – T. 93 384 17 50
www.magnacelebratio.catwww.museudebadalona.cat
info@museudebadalona.cat

 

Deixa un comentari