Publicat el 27/11/2020

Coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, el Museu renova les fotografies que, instal·lades a la plaça que porta el nom de l’autor, testimonien com era la ciutat de Badalona al segle XX

Coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Josep Cortinas Suñol (1908-1995), s’inaugurarà aquest diumenge a les 12 hores la instal·lació de vuit imatges de grans dimensions, obra d’aquest fotògraf, a la plaça que porta el seu nom, al barri del Centre de Badalona, renovant les instal·lades fins ara.

Josep Cortinas Suñol va ser un dels fotògrafs més destacats de la Badalona del segle passat i testimoni excepcional de com era la ciutat durant la segona meitat del segle XX. Mecànic d’ofici, s’inicià en la fotografia a la meitat dels anys vint i ja no abandonaria mai aquesta pràctica, tot i que no s’hi va dedicar professionalment. Gran coneixedor de les tècniques fotogràfiques, exercí de mestre per a molts aficionats. També va participar en nombrosos concursos i exposicions, i fou un dels fundadors de la Secció Fotogràfica del Museu (1969), que el 1979 li dedicà un homenatge.
Als anys vuitanta va donar la seva obra, molt voluminosa i d’un enorme interès per conèixer l’evolució de la ciutat, al Museu de Badalona, on es conserva i on el públic la pot consultar.
Amb aquest acte el Museu de Badalona renova el reconeixement a la tasca cultural i a la dedicació de Cortinas per deixar-nos un patrimoni  fotogràfic d’inestimable valor històric i emocional.
L’acte es desenvoluparà a la plaça Josep Cortinas, un espai a l’aire lliure on es podrà mantenir la distància de seguretat adequada.

 

Deixa un comentari