Publicat el 01/12/2019

L’exposició “L’oníric món del Dr Pere Catà ” es podrà veure a Can Caralt del 5 de desembre al 19 de gener

El Museu Arxiu Municipal de Llavaneres acollirà durant els mesos de desembre i gener l’exposició titulada ‘L’oníric món del Dr Pere Catà’, una mostra de l’obra de Pere Catà i Vidal, un reconegut i prestigiós escultor i pessebrista català. L’exposició estarà acompanyada d’una mostra inèdita de fotografies de l’obra de l’artista realitzades per Jordi Montlló i un recull d’articles de premsa publicats entre finals del segle XIX i els anys 80 del segle XX.

La inauguració de l’exposició, que tindrà lloc el proper 5 de desembre, serà l’acte que iniciarà una sèrie d’activitats que serviran per celebrar el vintè aniversari de la creació de l’associació El Bou i la Mula, Col·lectiu d’Opinió, Recerca i Difusió del pessebre. L’exposició, comissariada per Jordi Montlló, Laura Bosch i Ferran Manau, es podrà veure fins al 19 de gener al Museu Arxiu Municipal de Llavaneres, els dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h, els dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20h i els diumenges i festius d’11 a 14h. El dia 25 i 25 de desembre i l’1 i el 6 de gener l’exposició restarà tancada.

El valor de l’obra escultòrica de Pere Catà

La mostra presenta una cinquantena de peces que provenen de fons privats i que demostren l’estil peculiar de Catà, que treballava al detall, desglossant els músculs com si fes un estudi d’anatomia. Les figures tenen moviment, expressió, estan vives, i en elles busca postures dinàmiques, basades en la realitat, en personatges del carrer. En totes aquestes figures es poden distingir amb tot detall els ulls, la conjuntiva vermella, la pupil·la, les còrnies, l’escleròtica, les aletes del nas, si porta una piga i les dents.

Qui és el Dr. Pere Catà?

El Doctor Pere Catà i Vidal (Sant Pol de Mar, 1937), més conegut entre els pessebristes i amics com el doctor Catà, és un dels grans desconeguts fora del petit cercle dels pessebristes barcelonins. El seu desconeixement és directament proporcional a la seva vàlua.

La seva llarga trajectòria com a escultor amateur i la seva vinculació a l’Associació de Pessebristes de Barcelona i al Col·lectiu El Bou i la Mula van ser motius suficients perquè el 5 d’octubre de 2018 rebés un homenatge com a mostra d’agraïment per la seva aportació tècnica, artística i humanística al món del pessebrisme.

La present exposició és una fita més per tal de fer més visible l’obra d’un escultor que transforma el fang en excel·lència.

Deixa un comentari