Publicat el 26/09/2014

El Passeig de la Fornaca de Vilassar de Dalt acollirà el proper diumenge 28 de setembre el segon mercat de vi i formatge, després de l’èxit del que s’hi va celebrar l’any passat. El mercat s’obrirà abans de les deu del matí i s’allargarà durant tot el dia per tal que tothom tingui temps d’apropar-s’hi i descobrir-ne tots els aromes i sabors.
Es tracta d’un mercat temàtic i divulgatiu amb la participació d’un productor local que oferirà vins de la DO Alella i vins de taula. Hi serà representada també la DO Empordà, de la mà del celler Vinya Canyal, que portarà vins de la seva marca pròpia i també Sinols, de la Cooperativa Empordàlia, així com diversos vins generosos en bóta. També hi haurà el celler Canals Nadal de la DO Penedès amb els seus vins i caves. I els Vins Grau de la DO Pla de Bages amb el seu vi ecològic. A més hi haurà els Vins Carisma, provinents de vinyes que es troben a més de mil metres d’altitud, les més altes d’Europa, conreades amb mètodes importats de països centreeuropeus.


Pel que fa als formatges, com no podia ser d’altra manera, hi serà present la Formatgeria Artefor de Vilassar de Dalt amb els seus formatges de l’Alt Pirineu, i també la Formatgeria Roura-Soler de la Vall de Camprodon; la Formatgeria Herbacol de Queralbs, i la Formatgeria Montbrú de Moià. Completarà la oferta una selecció de formatges francesos i uns quants formatges de cabra de Canàries.
 
Arrodoniran el mercat altres productes artesans alimentaris com ara licors, cervesa, embotits, salses i melmelades, bolets assecats, coques i pa de tot tipus, empanades argentines, garrapinyades i xocolata, entre altres coses.
El mercat de vi i formatge tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que s’hi ubicaran plafons informatius en els quals s’explicarà la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge, i també del vi, des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies.

Deixa un comentari