Publicat el 11/05/2018

La comarca vol convertir-se també en un referent del món del perfum. Té tots els ingredients: bons perfumistes i tradició floral

Amb aquest objectiu, del 18 al 27 de maig se celebrarà a Teià la segona edició del Maridatge dels Sentits, un esdeveniment únic que recull les essències diferenciadores del Maresme: flors, gastronomia i olors. Una cita molt sensitiva que, a més, aspira a la internacionalització a partir de la creació, aquest any, del I Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent. Tant el Consorci de Turisme com el Consell Comarcal dónen suport a aquesta iniciativa que tal i com assegura el president Miquel Àngel Martínez i Camarasa “contribueix a la promoció del Maresme i activa la seva economia”.

La segona edició del Maridatge dels Sentits inclourà maridatges i degustacions, exposicions, xerrades i taules rodones i altres actes vinculats a les  flors i plantes, vins DO Alella, perfums, art i  gastronomia. A més, recuperarà un dels olors més tradicionals del Maresme i ja gairebé oblidat: el del taronger.

Almenys des del segle XVIII i fins a les glaçades de 1956, el taronger va ser un dels conreus tradicionals del Maresme. Enguany, el Maridatge dels Sentits s’ha proposat recuperar la seva memòria a través de l’esmentat Concurs Internacional de Perfumeria, ja que és l’únic espècimen del regne vegetal que permet obtenir tres essències: una a partir de la flor (la tarongina), una altra per mitjà del fruit (la taronja) i una tercera a través de la fulla (el petitgrain).

Deixa un comentari