Publicat el 15/02/2021

Gràcies a l’anàlisi de les opinions compartides pels turistes a internet, es pot conèixer la seva percepció de seguretat i higiene als allotjaments maresmencs, el que permetrà dissenyar accions específiques per preparar la temporada 2021

El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme presenta els primers resultats d’un projecte pioner d’anàlisi de la percepció del visitant respecte el compliment dels protocols de seguretat i higiene davant la COVID-19 en allotjaments de 22 municipis, coincidint amb el balanç de tancament de l’any 2020.
La recopilació d’aquestes dades ha estat possible gràcies a tècniques mixtes que combinen l’aplicació de la intel·ligència artificial amb l’anàlisi qualitatiu per part de professionals experts. Gràcies a aquesta informació, el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme està treballant per traslladar els resultats als agents implicats, per tal d’alinear a municipis i empreses en l’objectiu comú de reforçar la confiança en els turistes potencials.

De l’estudi es desprèn que els allotjaments turístics del Maresme han rebut un notable en neteja, segons l’Índex de Reputació Online (iRON). Concretament, els usuaris han atorgat una puntuació de 8,34 sobre 10, nota mitjana dels últims 24 mesos. L’informe, realitzat per Vivential Value, mostra que un 71,4% dels turistes considera bona o correcte la neteja, una dada especialment rellevant en l’època covid en la que ens trobem immersos.
Això es converteix en un primer input pels futurs clients que consultin les opinions d’altres persones abans de prendre una decisió de reserva, però alhora també és un potent element de fidelització, ja que molts turistes asseguren que tornaran a les seves pròximes vacances per la tranquil·litat i confiança que els ha transmès el personal dels establiments i els protocols contra el coronavirus que han percebut durant la seva visita.
La puntuació global que els usuaris han donat als allotjaments és de 8,03 sobre 10, fet que demostra que els establiments de la nostra comarca han sabut adaptar-se al moment per oferir als seus clients la millor estada possible.
La nota pràcticament no ha variat respecte l’any 2019, quan era de 8,21. Aquestes dades s’han extret d’una mostra de 37.323 opinions emeses pels turistes relatives a més de 140 allotjaments de totes les tipologies: hotels, aparthotels, hostals, càmpings i cases rurals de totes les categories, des d’1 fins a 5 estrelles.
El mercat rus és el que millor puntuació atorga, un 8,46. El mercat italià dona una millor puntuació al 2020 (un 8,30) que al 2019 (un 8,14), malgrat la crisi sanitària que ha fet canviar alguns aspectes en l’experiència turística.

El 43% dels allotjaments tenen visible el seu protocol covid a les agències de viatges online i portals turístics, fet que deixa palès que s’han reinventat, augmentant la seguretat i la higiene per fer front a les necessitats del moment a causa de la COVID-19.
De fet, un 19% de les opinions dels viatgers estan relacionades amb el coronavirus, amb qüestions com la neteja de les habitacions, la distància en el servei de menjador o la gestió d’aforaments i horaris a les piscines, entre d’altres. Cal destacar que un 61% dels comentaris en relació a la COVID-19 són positius. Es constata, doncs, l’elevada sensibilitat dels turistes davant els protocols covid implementats pels establiments en els quals s’allotgen i l’alt grau de satisfacció respecte les mesures aplicades.

El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme farà una presentació de l’estudi a través de Zoom per donar a conèixer en detall les dades. Qui ho desitgi, es pot inscriure a través d’aquest enllaç:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmnATnYUgAaVGVrNMVKJ2eb3lgEL96798ao1m501H6v6GrRw/viewform?gxids=7628

 

Deixa un comentari