Publicat el 19/10/2016

Can Gassol serà l’epicentre del Mercat del Film Vol. 5 que organitzen conjuntament el M|A|C de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el col·lectiu Hotel Elèctric amb l’objectiu de mostrar, a través de diferents formats, tota la producció audiovisual creada per realitzadors i per artistes de la ciutat o produïda a Mataró.

Del 21 al 23 d’octubre, es podran veure els treballs d’artistes consagrats, al costat de les peces d’artistes novells i també un taller familiar per crear micropel·lícules a través de dispositius mòbils.

La primera de les activitats serà divendres 21 d’octubre amb la projecció del vídeo ‘Wonders’ (2016). Aquest és el treball guanyador del 2n Premi de Videocreació impulsat per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, de la qual el M|A|C en forma part, l’Arts Santa Mònica i el Loop Barcelona. Després de la projecció d’aquesta peça, que qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses, també es podran veure altres treballs de Carles Congost. A partir de les 21.30 h, el mateix Carles Congost punxarà música a la plaça de la Pepa Maca, davant de Can Gassol, acompanyat de servei de foodtruck, mentre es projectin les seves creacions audiovisuals a l’interior.

El gruix de la programació del Mercat del Film Vol.5 serà dissabte 22 d’octubre, també a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques. A partir de les 18 h es projectaran 20 projectes de factura mataronina en diferents formats. S’hi veuran websèries, videoclips, curts de ficció, documentals, vídeos de publicitat… tots ells de curta durada i que permetran copsar el moment actual de la producció local. 

Al mateix espai, a les 22 h, serà el moment de visualitzar Tito, the Phantom Monk de Dani Montlleó. L’artista mataroní fa una aproximació a la feina i la trajectòria vital de l’artista Tito Díaz (Barcelona, 1958), un autor heterodox i extrem que passà de personatge públic a artista amagat i desaparegut. 

La 5a edició del Mercat del Film es tancarà amb el taller familiar “Improvisacions mòbils” que es farà diumenge 23 d’octubre, d’11 h a 13 h. A partir de plantejar un guió i fer l’storyboard, cada participant o grup de participants filmarà una càpsula d´un minut de durada amb el seu mòbil o tablet. El conjunt d’aquestes improvisacions mòbils formarà un film col·lectiu que es podrà veure en acabar el taller. 

Aquesta és la segona edició que Hotel Elèctric i M|A|C organitzen conjuntament el Mercat del Film, després que les tres primeres edicions van ser organitzades pel col·lectiu mataroní i es van realitzar a Les Esmandies.

Tota la programació del Mercat del Film Vol.5 és gratuïta.

Deixa un comentari