Publicat el 04/05/2016

El passat dimarts Vilassar de Mar va rebre la visita del jurat de Viles Florides, certamen que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC)  i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. 
Tres professionals dels sectors del viverisme, la jardineria i el paisatgisme van valorar l’estat general de l’enjardinament del municipi i totes les actuacions, activitats i programes duts a terme per l’Ajuntament de Vilassar de Mar per incentivar entre la població la cultura del verd, analitzant aspectes com l’eficiència, la sostenibilitat o el patrimoni paisatgístic.

El regidor d’Espais Públics i Medi Ambient, Joan Roca, va ser l’encarregat d’exposar davant del jurat la memòria descriptiva amb la feina realitzada de la qual va destacar la vinculació del verd públic i les plantes amb els estils de vida saludables i la salut. La jornada es va completar amb una visita guiada a la zona enjardinada i l’hort de l’institut Pere Ribot, que enguany participa a Viles Florides en la categoria de Col·lectiu Florit.

Aquest és el cinquè any que es realitza el certamen de Viles Florides i Vilassar de Mar hi ha participat a totes les edicions, aconseguint dues flors d’honor en les dues primeres i tres flors d’honor en les dues darreres. L’any passat la màxima distinció va passar de tres a cinc flors d’honor.

A banda les administracions públiques, el projecte Viles Florides busca la implicació ciutadana. Per això, promou guardons en altres categories a les que hi pot optar qualsevol persona, entitat, col·lectiu o empresa. L’any 2014, l’escola els Alocs, de Vilassar de Mar, va ser premiada en la categoria de Col·lectius Florits.
Tota la informació per participar es pot trobar al web www.vilesflorides.cat. 

Deixa un comentari