Publicat el 20/06/2016

El proper 29 de juny s’inaugura a la Plaça Espanya de Pineda de Mar el III Festival Internacional de Curtmetratges, CinemArt, que es celebra fins al 2 de juliol i permetrà gaudir d’una trentena de curtmetratges d’autors de tot el món, que es projectaran al recent estrenat Auditori de la Biblioteca. 
L’acte de presentació del festival, celebrat el dia 20 de juny, ha estat presidit pel senyor Santiago Macip, quart tinent d´alcalde i regidor de Cultura, Esport i Salut de l´Ajuntament de Pineda de Mar, i els senyors Raimon Miranda i Josep Martin, membres de CinemArt.
Macip ha destacat dos grans fets d’aquest festival “l’estrena del curtmetratge “Major, 57”, sobre dos personatges rellevants del municipi, i l’estrena del nou auditori com a lloc de projecció dels curtmetratges, espai que, sens dubte, donarà més qualitat al festival”, ha afirmat.

Raimon Miranda, director de CinemArt ha explicat que s’han presentat 1.105 curtmetratges a concurs, d’autors de 50 països diferents. D’entre aquests, s’han seleccionat 30 finalistes, que es podran veure durant el festival, i els guanyadors es donaran a conèixer el dia de la Cloenda, el dia 2 de juliol. Miranda ha destacat l’estrena que es farà el dia de la inauguració, 29 de juny, del curtmetratge “Major, 57”, sobre l’exili de la Sara Llorens i en Manuel Serra i Moret, “dos personatges emblemàtics de la nostra història, una parella excepcional de la seva època i uns intel·lectuals importantíssims per Pineda”, ha explicat. 
Per la seva banda, Josep Martin, membre de l’equip de CinemArt ha dit que un dels objectius del festival a l’hora de seleccionar els curtmetratges és “que siguin per a un públic majoritari, fàcils de veure i entendre” i ha afegit que “el festival es va dirigint cap a un festival de comèdia, que és el que demana el nostre públic. Des del primer any, hem tancat el festival amb curtmetratges de comèdia”, ha explicat. 

Novetats CinemArt 2016
El plat fort de l’edició d’enguany de CinemArt és, sens dubte, l’estrena de “Major, 57”, curtmetratge dirigit per Raimon Miranda, sobre l’exili de la Sara Llorens i en Manuel Serra i Moret, i que és tan sols el preludi d’un gran projecte per fer un llargmetratge sobre la vida d’aquests dos personatges tan importants de Pineda de Mar. Per tal de fer realitat aquest llargmetratge, que portarà per títol “Manuel Serra i Moret, la pel·lícula”, s’estan fent gestions amb l’Ajuntament del municipi, així com diverses accions per aconseguir finançament, com petites iniciatives de micromecenatge o la gravació d’un DVD del curt “Major, 57” per aconseguir aportacions econòmiques amb la seva venda.
Respecte a la novetat d’enguany, s’ha creat una nova secció dins del Festival, El poble convidat, en la que es vol donar rellevància a un poble veí que treballi per potenciar el cinema i que, enguany s’ha decidit que sigui Pallejà, ja que es presentarà el curtmetratge “Tot el que necessiten és amor”, dirigit per Xavier Porta, i que ha estat rodat entre Pallejà i Pineda.

CinemArt vol posar en valor el cinema. I farà tot el que estigui al seu abast, perquè Pineda en sigui protagonista. Com ha avançat el regidor, Sr. Macip, s’està parlant de posar en marxa una programació estable de cinema després de l’estiu, faltarà veure quin format és el més idoni, cineclub, cinefòrum… 
I és que com ha dit Raimon Miranda “el cinema és cultura, la cultura és l’esperit de l’ànima i, com deia Serra i Moret, qui perd l’ànima, ho perd tot”.

Per a més informació: www.festivalcinemart.com

Deixa un comentari