Publicat el 23/07/2015

El segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, va participar en la reunió convocada per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya amb els representants de les sis ciutats catalanes amb més de 100.000 habitants que es troben a la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
En el decurs d’aquesta trobada, Mañas va comunicar a la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, una queixa del Govern municipal a causa dels elevats índexs de contaminació que es registren al tram de la C-31 al seu pas per Badalona. Mañas ha afirmat que “la C-31 és una infraestructura i un problema de mobilitat en l’accés a Barcelona que correspon solucionar a la Generalitat de Catalunya”. També ha indicat que “el nou Govern municipal aposta decididament perquè la C-31 no sigui una autopista” i que des de l’Ajuntament es sol·licitarà a la Generalitat que “prengui mesures immediates perquè quan hi hagi episodis de contaminació, el trànsit es desviï cap a la B-20, a l’alçada de Montgat, sobretot els vehicles dièsel i de transport de mercaderies”. “Demanarem que es redueixi el trànsit que passa cada dia per la C-31 perquè aquest és el primer problema de qualitat de l’aire a Badalona i no estem parlant només de contaminació atmosfèrica, també estem parlant de la salut de les persones”, ha apuntat el regidor qui també ha posat de relleu que
“l’autopista és una infraestructura obsoleta construïda durant el franquisme i continua sent l’única que no està soterrrada en la primera corona metropolitana”.
Àlex Mañas ha indicat que per al nou Govern municipal serà prioritari executar les primeres mesures del Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat de l’Aire de Badalona, redactat per l’Ajuntament amb el suport de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona. “Aquest pla va ser aprovat pel Ple l’any 2014 però el Govern anterior no va impulsar cap de les accions concretes per millorar la qualitat de l’aire del municipi recollides en aquest document”, ha afegit.


Reunió de la Taula de Mobilitat de Badalona
D’altra banda, el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Habitable, Oriol Lladó, i el regidor d’Espais Públics, Javier López, han mantingut una reunió amb diversos representants de la Taula de Mobilitat de la ciutat. Es tracta de la primera reunió oficial que els regidors mantenen amb els representants d’aquesta plataforma que agrupa diverses entitats i col·lectius.
Durant aquesta trobada, els assistents han destacat la necessitat de convocar el Consell de la Mobilitat Sostenible a la tardor. També han acordat convocar una reunió amb els tècnics municipals per treballar conjuntament en la planificació de les activitats que es portaran a terme a la ciutat en el marc de la celebració de la Setmana de la Mobilitat d’aquest 2015.

Deixa un comentari