Publicat el 20/06/2015

Enguany, però, s’incorpora al festival alellenc el Festival Bouquet d’Alella, una proposta que uneix vi, música i gastronomia promoguda pel celler Bouquet d’Alella, que s’afegeix a l’experiència iniciada l’any passat amb Saborasons del restaurant Els Garrofers.
Les estades musicals de Músics en Residència i les actuacions de Judit Neddermann i de la soprano Sílvia Roqueta completen el programa de l’onzena edició del Festival d’Estiu. El programa del Festival es va presentar publicament el passat dijous 18 de juny, al celler Bouquet d´Alella i les entrades es poden adquirir a partir des del passat 20 de juny a l´Oficina de Turisme i per Internet des de
www.festivalalella.org.
Després del pas de Manel i Antònia Font per l’escenari dels Jardins de Cal Marquès, a les edicions 2011 i 2012, aquest estiu aterra al Festival d’Estiu un altre grup de referència dins del panorama musical català: Els Amics de les Arts. El grup català celebra el seu desè aniversari i presenta el quart disc de la seva discografia, Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure, que ja ha estat un èxit de vendes, l’11 de juliol als idíl·lics jardins del marquesat.
Els Amics de les Arts encapçalen el cartell de l’onzena edició del Festival d’Estiu en el qual destaca la incorporació de nous promotors privats. A més del Saborasons, la proposta cultural de música i gastronomia que estrenava l’any passat el restaurant Els Garrofers, enguany s’afegeix al programa el Festival Bouquet d’Alella, un maridatge de vi, música i gastronomia en un espai privilegiat: la masia de Can Boquet. El Festival es tanca amb les actuacions dels Músics en Residència, el 23 i 25 de juliol.
El primer escenari del Festival serà la masia de Can Boquet. El Festival Bouquet d’Alella arrenca amb l’actuació de Gemma Humet, una de les grans promeses de la cançó més genuïnament catalana programada per al divendres 3 de juliol. L’endemà, 4 de juliol, en aquest mateix espai, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenach ens proposen un recorregut sonor per diferents paisatges de la Mediterrània: flamenc, cobla, folk i cançó melòdica.
El Festival Bouquet d’Alella es completa amb una activitat familiar: l’espectacle Núvols, a càrrec de La Petita Malumaluga. Serà el dissabte 4 de juliol a les 18h.
La segona setmana del Festival es concentren les actuacions programades directament per l’Ajuntament, en les que Can Lleonart s’estrena també com a escenari. El centre cultural acollirà el 10 de juliol l’espectacle Opera & Eròtica, una proposta de la soprano Sílvia Roqueta en la qual es posa de manifest la presència de la sensualitat i de la sexualitat a la música clàssica.
L’endemà, 11 de juliol, arriba el moment de l’actuació més esperada, la d’Els Amics de les Arts. Serà a l’escenari més emblemàtic del Festival: els Jardins del Cal Marquès.
La següent invitada és Judit Neddermann. La cantautora maresmenca presentarà el seu primer treball Tot el que he vist, al parc de Can Sors, el dijous 16 de juliol.


El dies el 17, 18 i 19 de juliol agafa el relleu el cicle Saborasons del restaurant Els Garrofers, una proposta musical i gastronòmica, que es va estrenar l’any passat i que torna enguany sota el paraigües del Festival d’Estiu. L’activitat més saborosa i sonora del Saborasons és la segona edició d’El Banquet de les Paraules, un maridatge de poesia, música i gastronomia guiat per Els Versonautas, programat per al 18 de juliol. Saborasons inclou també dues propostes familiars: l’espectacle El Tresor del Pirata, de Marionetes Nòmades i un taller de cuina familiar amb La Tropa Sònica, formada per exalumnes de l’escola de la Concepció de Barcelona.
El Festival s’acomiada amb les estades musicals de Músics en Residència.


El Festival ha renovat enguany la seva pàgina web (www.festivalalella.org), que recull la programació de cada edició i tota la informació relacionada amb aquest esdeveniment cultural i a través de la qual es poden adquirir les entrades

Deixa un comentari