Publicat el 31/03/2021

El 16è FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2021, que se celebrarà del 10 d’abril al 2 de maig, és un dels pocs festivals arreu del món que manté una Trobada de Cinema 9,5mm, la qual enguany arriba a la seva 48a edició, la 1a que es farà de manera online

Sota el lema “En tenim ganes!”, el FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva setzena edició, després d’una quinzena edició no celebrada, degut a la pandèmia per la Covid-19.
Serà una edició especial, adaptada a les circumstàncies actuals, amb activitats presencials i online, i en la qual destaca la celebració de la 1a Trobada Online de Cinema 9,5mm dins de la 48a Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, que degut a la pandèmia ha hagut de prescindir d’algunes de les seves activitats més emblemàtiques, com el Mercat del Col·leccionisme.
Aquesta trobada online és la primera trobada online de Cinema 9,5mm a Europa i probablement al món.

La 1a Trobada Online de Cinema 9,5mm tindrà lloc el dia 1 de maig a les 17 hores.
Les noves tecnologies permeten agafar el sistema de cinema més antic del món i poder gaudir-lo online. Es faran les projeccions en directe de les pel·lícules en format original 9,5mm que els diferents cineastes d’arreu del món facin arribar a l’organització. En un sala de projecció es farà l’esmenada projecció que serà emesa en directe mitjançant streamYard i que es podrà seguir a través de Facebook o Youtube. Fins ara, s’han rebut 5 pel·lícules, dues de França, dues d’Anglaterra i una de Catalunya.
La inscripció per participar encara és oberta i es pot gestionar contactant amb grup9.5mm@gmx.com.
La importància d’aquesta trobada de cinema 9,5mm no rau tant en la quantitat de públic o de pel·lícules que rep un festival d’aquest tipus, donat que és un sistema antic i minoritari, sinó en el fet que és de les poques trobades que queden arreu del món i que vetllen per la supervivència d’aquest emblemàtic sistema cinematogràfic.
Entre les activitats per recordar i homenatjar el cinema més antic, enguany es projectarà la pel·lícula ‘El noi’ (‘The kid’) de Charles Chaplin, per tal de commemorar el seu centenari. Recentment, s’ha fet als cinemes una versió actualitzada, però durant el FESTIMATGE es projectarà en la seva versió clàssica. Serà el dijous dia 29 d’abril a les 19 hores a la Sala Mozart.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 48a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 45 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival a diversos espais de la ciutat: Sala Mozart, Espai Caixa, Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal (espais que, enguany, molt probablement, es veuran reduïts a la Sala Mozart, que reuneix les condicions adequades d’aforament).

Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival. I enguany, esdevé també un projecte de tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme, perquè “En tenim ganes!”.
Per a més informació:  www.festimatge.org
Programa complert del FESTIMATGE: https://www.festimatge.org/programa/

Deixa un comentari