Publicat el 12/07/2022

La vintena edició del Fascurt, el Festival de Curtmetratges del Masnou, ha estat un èxit, tant per l’assistència de públic com per la qualitat i la quantitat dels films presentats

 

 

Els dies 7, 8 i 9 de juliol, a la platja d’Ocata s’hi van projectar 28 curts, seleccionats pel jurat d’entre els 1.020 que s’havien presentat a l’edició del Fascurt d’enguany. L’organització xifra en prop de cinc mil el total d’assistents als tres dies de projeccions, que també van incloure el concert de The Woody’s i les actuacions dels DJ Boytronique i Domotik.

Palmarès 2022
El concurs atorga quatre premis amb dotació econòmica per a les categories de Ficció, Animació, Undercurt i un premi especial del públic. El jurat d’enguany va estar format pel director de cinema Francesc Bellmunt, l’actriu Eva Santolaria i el guionista Pere Altimira.

Premi Ficció
– Rompente
Eloy Domínguez

Premi Animació
– Ur Azpian Lore (Flor sota aigua)
Aitor Oñederra

Premi Undercurt
– For Pete’s Sake
Gerald B. Fillmore

Premi del públic
– For Pete’s Sake
Gerald B. Fillmore

Prèviament, per commemorar els vint estius, més enllà de les projeccions a la sorra es va preparar una programació especial al juny que va incloure dues sessions al cinema La Calàndria amb un recopilatori de curts significatius de les dues dècades d’aquest Festival i una projecció musicada.

L’entitat Akonga, Acció Kon Ganas, és l’artífex d’aquesta convocatòria, que des del 2008 va entrar a formar part de la CI&VI Festivals de Catalunya (Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya), i porta el Fascurt del Masnou al nivell d’altres festivals de reconegut prestigi del territori català.

Ja es pot visitar la mostra “Estiueig de proximitat”

Divendres 8, a la tarda, es va inaugurar al Casinet l’exposició itinerant “Estiueig de proximitat” de la mà de l’alcalde, Jaume Oliveras; la regidora de Cultura, Neus Tallada; la gerent de Serveis de Cultura de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Núria Lomas, i el comissari de l’exposició, Joaquim Maria Puigvert. Aquest últim va fer una breu visita guiada a les prop de 25 persones que van assistir-hi.

La mostra estival descriu qui eren els estiuejants, com es desplaçaven, on vivien, què buscaven i com socialitzaven, amb l’objectiu final d’aconseguir una reflexió sobre el present i el futur del seu llegat patrimonial, del qual encara són testimonis les ciutats jardí, les torres, els jardins, les fonts, els balnearis, els casinos i els antics hotels. Si voleu conèixer més sobre com es va adaptar el Masnou, en concret, i la resta de municipis propers a Barcelona, a l’arribada dels estiuejants, teniu temps per visitar-la fins al 18 de setembre.
A més, podeu assistir a una visita dinamitzada per a públic familiar (el 23 de juliol a les 11 h) adreçada també a col·lectius de sords signants i oralistes amb servei d’interpretació en llengua de signes. També s’ha programat el taller adreçat a públic familiar “Com sona l’estiu”, al voltant del paisatge sonor que evoca l’exposició, a càrrec del músic i artista plàstic Pol Aumedes, el diumenge 17 de juliol, a les 11 h. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia (museu@elmasnou.cat o al telèfon 93 557 18 30).

El Masnou es va mullar per l’esclerosi

Aquest cap de setmana també va tenir lloc la jornada local del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. És una iniciativa que impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple a tot Catalunya per recaptar fons destinats a la lluita contra aquesta malaltia, que no té cura. Aquest any la piscina municipal es va canviar per la gran platja d’Ocata, on, el diumenge 10 de juliol, una setantena de nedadors i nedadores es van mullar per aquesta causa que va comptar amb la col·laboració de diverses entitats, com l’Associació TEA Asperger Maresme (TEAMAR) o l’Ocata Vent, i persones voluntàries.

 

Redacció
Imatge i font; Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari