Publicat el 03/05/2021

La pel·lícula investiga la trama de corrupció que va sacsejar la República de Sud-àfrica i per la qual es va jutjar al president Jacob Zuma

‘Com robar un país’ es podrà veure el proper dimecres 12 de maig a les set de la tarda a la sala d’actes del Cafè de Mar de Mataró (Carrer Santa Rita,1). Serà l’última pel·lícula d’aquest cicle que es projectarà a la capital del Maresme, sota l’organització de DocsBarcelona i Clack, fins a l’octubre vinent.

Arriba al Cafè de Mar de Mataró la pel·lícula que posa el descobert la gran trama de corrupció que va sacsejar la política i l’economia sud-africana l’any 2018, i que va acabar comportant la dimissió i el posterior judici al president Jacob Zuma.
Amb aquesta projecció es tanca el cicle de passis que des del mes d’octubre passat s’han dut a terme en el marc d’aquesta programació estable, que ha combinat sessions presencials i virtuals.
A Com robar un país, un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.

Dos joves d’una empresa tecnològica troben proves que deixen al descobert el modus operandi que explica el segrest econòmic de l’estat de Sud-àfrica per part d’interessos privats i que s’ha dut a terme amb l’ajut d’alguns polítics.
Davant l’augment de lligams entre els interessos privats i el govern, qui en surt més malparat son les institucions democràtiques, i també l’ANC (Congrés Nacional Africà), el principal partit del país i amb el qual Nelson Mandela l’any 1994 va guanyar les primeres eleccions multiracials de la República de Sud-àfrica.
Com és habitual, després de la projecció a Cafè de Mar es dedicarà un espai a debatre sobre la temàtica del documental amb un professional dels mitjans de comunicació pendent de confirmar.
Durant l’acte es garantirà el compliment de totes les recomanacions sociosanitàries per a gaudir d’una cultura segura.
El preu de les entrades generals és de tres euros, d’un euro amb descompte d’estudiant pels alumnes del TecnoCampus.

El Documental del Mes a Mataró és una iniciativa de DocsBarcelona coorganitzada amb Clack i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors i el TecnoCampus.

Deixa un comentari