Publicat el 20/01/2016

El servei va adreçat a unitats familiars que no poden cobrir la necessitat de
l´alimentació i són derivades des dels serveis socials dels ajuntaments de Premià de Mar i de Premià de Dalt.
El DISA va començar a funcionar amb prova pilot el mes de setembre de 2015, donant servei a les persones o famílies que eren derivades per recollir aliments a Càritas de la parròquia de Santa Maria, i des d´aquest mes de gener també dóna servei a les que anaven a Càritas de la parròquia de Sant Cristòfol i l´Església Evangèlica.

Les persones beneficiàries reben uns punts que bescanvien per aliments bàsics. A l’hora de recollir els productes són acompanyades per persones voluntàries que les ajuden en la tria de productes perquè sigui el més equilibrada possible.  El DISA ofereix un servei regular els dilluns de 15 a 19 hores i  els dimecres i divendres de 9 a 13 hores.
L´Ajuntament de Premià de Mar ha col·laborat en la posada en marxa del DISA i el 2015 es va fer una aportació de 50.000€ per a l’adequació de l´espai. L´alcalde, Miquel Buch, va assistir a l´acte d´inauguració, que va aplegar representants de les entitats implicades, com ara el Banc d´Aliments, Càritas, la Creu Roja o el bisbat de Barcelona. El centre de  Distribució Solidària d´Aliments, està ubicat al carrer Lourdes de Premià de Mar, entre els carrers Joan Prim i Elisenda de Montcada
El servei DISA demana voluntaris per a diferents tasques. Les persones interessades es poden adreçar a disapremia@gmail.com.

Deixa un comentari