El director madrileny Macgregor guanya el Trofeu Torretes de Curtmetratges del FESTIMATGE de Calella | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/04/2018

The Mauritania Railway s’ha fet amb el Premi d’Honor del Certamen de curtmetratges del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella (El Maresme), que se celebra del 7 al 29 d’abril.

El treball guanyador es podrà veure el dia 25 d’abril a la Sala Mozart de Calella, durant la projecció de curtmetratges seleccionats en aquesta 24 edició del certamen, així com en la Gala de Cloenda i lliurament de premis del dia 29 d’abril.
Calella celebra un any més el FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que omple de cinema i fotografia el municipi, i que inclou el Trofeu Torretes de Curtmetratges. El certamen de curtmetratges d’aquest any, el 24, ha comptat amb la participació de 1.450 curts d’autors de 39 països de tot el món, tan diferents com Kosovo, Eslovènia, Letònia, Nepal, Sàhara Occidental, Republicana Dominicana o Corea del Sud, entre altres. Dels treballs presentats, s’han seleccionat 90 films per ser projectats durant el mes que dura el festival, entre els que es troben els 13 curts premiats aquest any.

El guanyador del Premi d’Honor, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, ha estat el director madrileny MACGREGOR (Madrid, ESPANYA, 1981). Gran amant de la velocitat i col·leccionista de cotxes clàssics, és un director de publicitat i cinema que alterna el treball com a director de fotografia. Després de graduar-se en Comunicació Audiovisual per la Universitat Europea de Madrid ha dirigit “18 segons” (2008), “Uyuni” (2010) i “Similo (2014)”, entre d’altres, curtmetratges que han acumulat més de 50 premis en festivals per tot el món. El 2015, Macgregor va escriure, produir i dirigir “Los Angeles 1991”, guanyant nombrosos festivals nacionals i internacionals, entre ells el primer premi al Festival internacional de cinema de Guadalajara (Mèxic).

Sinopsi The Mauritània Railway
El Ferrocarril de Mauritània és una línia de 704 quilòmetres que uneix el centre de mineria de ferro de Zouerat amb el port de Nouadhibou. Pujats a un vagó de càrrega, els autors travessen vasts paisatges saharians juntament amb aquells que tenen aquest tren com a única via de supervivència.

Palmarès de premis del “24 Trofeu Torretes de Curtmetratges”
Premi d’Honor “Trofeu Torretes de Curtmetratges” i 1000€ al millor curt del Certamen:
THE MAURITANIA RAILWAY de Macgregor (Madrid)

Trofeu  i 200€ al Millor Argument-Ficció:
COEUR DE CHOU de Mélanie Dupuis-Roy (Bèlgica)

-Trofeu i 200€ al Millor Reportatge-Documental:

ENTRE PÀNDOLS I CAVALLS  de Mireia González (Catalunya)

-Trofeu i 200€ al Millor Experimental-Animació:

ETHNOPHOBIA  de Joan Zonga (Grècia)

-Trofeu i 100€ al Millor Argument-Ficció Amateur:  
ZIREN d’Aitzol Saratxaga (País Basc)

-Trofeu i 100€ al Millor Reportatge-Documental Amateur: 
HUMUS, La terra que pensa de Ramon Font (Catalunya)

-Trofeu i 100€ al Millor Experimental-Animació Amateur:
WHERE IS MY MOON?  de Mi-Young Baek (Xina)

-Trofeu I 100€ al Millor Curtmetratge en Català:
DOBLE ANGOIXA  de Dani Morell (Catalunya)

Premi Ciutat de Calella i 100€ al Curtmetratge:  Declarat  DESERT

PREMIS  “ ALES “
Trofeu al Millor Guió:
                         MARTÍ LUCAS per Compatible (Catalunya)
Trofeu a la Millor Direcció:             BAPTISTE TURBE per Haute Definition (França)
Trofeu a la Millor Interpretació:  ELISA PELAYO per Azul Miedo (Madrid)
Trofeu a la Millor Fotografia:        JOHAN LEHMAN per Champion (Suècia)
Menció Especial al film PAPA DANS MAMAN de Fabrice Bracq per la seva frescor, idea, humor i interpretació. (França)

El FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 45a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 42 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 24 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, es realitzen més de 10 sessions repartides entre el cinema Sala Mozart (sessions de 3 hores cada dia de projecció), la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2018 celebra la tretzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.

#festimatge2018@festimatgecalellamwww.facebook.com/festimatge www.twiter.com/festimatge)
Per a més informació: www.festimatge.org
Programa d’activitats del FESTIMATGE: http://www.festimatge.org/index_ant.html

 

 

 

Deixa un comentari