Publicat el 16/10/2015

A Alella, el tret de sortida serà el 24 d’octubre amb la lectura del manifest i l’homenatge a Ovidi Montllor, amb l’espectacle musical Del cor a les mans, a càrrec del grup VerdCel, d’Alcoi.
L’endemà, diumenge, es farà a Can Lleonart el lliurament dels Premis Literaris: el de poesia, Alella a Maria Oleart, que té 14 aspirants; i el de contes, Alella a Guida Alzina, que en té 72.
Una nova sessió del cicle de Literatura amb els cinc sentits dedicada a Ferrer i Guàrdia, el dia 28 d’octubre a Can  Manyé, i la presentació dels llibres Damià el cartoixà i La guerra dels segadors i El poeta del poble, programades per al 29 i 30 d’octubre, respectivament, completen el Correllengua d’enguany.
Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal.


CORRELLENGUA ALELLA 2015
Dissabte 24 d’octubre
22h Golfes de Can Lleonart
Lectura del manifest i homenatge a Ovidi Montllor, amb l´espectacle musical “Del cor a les mans” a càrrec del grup VerdCel, d´Alcoi.


Diumenge 25 d´octubre
12h Golfes de Can Lleonart
Lliurament dels Premis Literaris d’Alella. XIX edició del certamen de poesia Alella a Maria Oleart i la XV edició del certamen de contes Alella a Guida Alzina.


Dimecres 28 d’octubre
19.30h Can Manyé. Literatura amb els cinc sentits (20): “Ferrer i Guàrdia”
Parlarem d’aquest pedagog, fundador de l’Escola Moderna i nascut a Alella, i del conte que va escriure, Envidia. Cuento ateo. Francesc Ferrer i Guàrdia en va fer una edició no venal l’any 1900 impresa a Londres. Ara l’Associació Cerquem les arrels d’Alella reeditarà l’original en una edició bilingüe castellà-català i dos pròlegs nous. La sessió suposarà l´inici d’un Verkami (micromecenatge) amb la finalitat d’aconseguir el finançament per a aquesta edició. Com sempre, no hi faltarà el tast d´un vi de la Denominació d´Origen Alella que s´hi avingui. La sessió, que es fa en col·laboració amb l’associació cultural Cerquem les arrels, s’inclou en el programa d’activitats del Correllengua 2015. Es recomana inscripció
avinyaserra@gmail.com


Dijous 29 d´octubre
20h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Presentació del llibre “Damià el cartoixà i  la guerra dels segadors”. A càrrec dels seus autors Lluís Carbonell i Gisela Carbonell. Presenta l’acte Lluís Vilajosana
Divendres 30 d’octubre
19h Can Manyé
Moment de rapsodes. Presentació del llibre “El poeta del poble”, guardonat amb el darrer premi Josep Pla. A càrrec de l’autor: Andreu Carranza, acompanyat de Núria Moncat (violinista), Artur Moncal (declamador) i Montse Anguera (cantant contralt). Recital de poemes de Mossen Cinto Verdaguer.
Organitza: Ajuntament d’Alella, CAL, Cerquem les Arrels i Òmnium Cultural

Deixa un comentari