Publicat el 17/10/2014

El Correllengua 2014 va començar el seu camí per difondre l’ús de la llengua i la cultura catalanes el 12 de juliol al Pla d’Urgell i farà parada a Alella del 23 al 26 d’octubre amb un seguit d’actes organitzats per l’Ajuntament, la CAL i Cerquem les Arrels. Les activitats comencen el 23 d’octubre a les 20.30h a Can Manyé amb la lectura del manifest, la proposta poeticomusical Tres voltes rebel, de Jaume Calatayud i Vicente Monera, en homenatge a Maria Mercè Marçal, i la inauguració de l’exposició “El Maresme en la línia de successió del temps”.
El programa continua amb el concert de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que es farà el 24 d’octubre a Can Lleonart. El 25 de setembre, el Correllengua es trasllada a la Plaça de l’Ajuntament on es farà la lectura del manifest, a càrrec d’Anna Rosat, i l’espectacle infantil Disco Party.CAT, amb cançons populars catalanes d’ahir, d’avui i de sempre. També es presentarà el Trencaclosques infantil de la geografia catalana.
L’edició d’enguany està dedicada a recordar la poetessa i activista Maria-Mercè Marçal (1952-1998) pel seu compromís amb el país, la llengua i els de drets de la dones.
Homenatge a Montserrat Abelló
El lliurament dels Premis Literaris estarà precedit d’un homenatge a la poetessa que ha acompanyat aquests premis des de la seva creació: Montserrat Abelló. L’escriptora, que  va morir el 9 de setembre a l’edat de 96 anys, serà recordada amb un recital de la poeta Laia Noguera i un concert Celeste Alias (veu) i Santi Careta (guitarra). Serà el 26 d’octubre a les 11h a Can Lleonart. Seguidament, es farà el lliurament de premis. S’han presentat 109 obres: 18 al Maria Oleart de poesia; 88 al Guida Alzina de contes; i 3 a l’Isidre Pòlit de relats curts d’astronomia.
Programa:
http://www.alella.cat/ARXIUS/2014/Cultura/Correllengua_2014.1.jpg

Deixa un comentari