Publicat el 16/11/2016

Segons explica la tècnica maresmenca que hi ha assistit, Natàlia Montoya: “El Servei d’emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme, en el marc del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, porta més de vuit anys oferint informació, assessorament i acompanyament a persones emprenedores que vulguin crear la seva empresa. També organitzen al llarg de l’any seminaris i cursos formatius que ajuden a que persones de la comarca amb inquietuds emprenedores siguin més competitives i innovadores”.

Després de tots aquests anys oferint aquest servei als emprenedors, el Consell Comarcal del Maresme ha estat una de les entitats seleccionades pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya per participar en el seminari ´Israel Innovation and Startup´, que va tenir lloc del 30 d’octubre a l´1 de novembre a Tel Aviv.
En aquest punt de trobada es van exposar els fonaments i l’èxit de l´ecosistema emprenedor de Israel, un dels més importants del món. Israel és actualment un clúster mundial d´innovació i esperit empresarial.
 “L´ecosistema israelià ha estat titular en els últims anys per l’impressionant nombre d´adquisicions a gran escala i per l’índex d´empreses creades per càpita, superior al de la Xina, Índia, Canadà, Japó i el Regne Unit, així com per l´atracció d´inversions de capital de risc que és dues vegades la dels EUA i 30 vegades la d´Europa. Les empreses i els líders de la indústria de tot el món viatgen a Israel per conèixer de primera mà el funcionament d’un ecosistema vibrant, establir contacte amb actors de classe mundial i visitar el centre neuràlgic d’on sorgeixen alguns dels projectes emprenedors més exitosos i innovadors dels últims temps”, explica també Montoya.

Precisament, al llarg dels tres dies de la vista que part de l’equip tècnic del Consell Comarcal del Maresme va fer a Tel Aviv, es van realitzar seminaris, networkings i taules rodones amb experts i amb els principals actors que conformen l’ecosistema emprenedor de Israel. També hi van participar casos reals de startups israelians d’èxit

Aquesta estada amb 35 tècnics de tot Catalunya, facilitarà l’establiment de xarxes internacionals i la promoció de l’ecosistema emprenedor català a Israel.

Deixa un comentari