Publicat el 16/07/2014

El ple del Consell Comarcal del Maresme celebrat el 15 de juliol, va ratificar el decret de presidència 190/14 de 18 de juny, de delegació de competències en matèria d´ensenyament per part del Departament de la Generalitat de Catalunya, a l´hora que també aprovava el conveni relatiu a la delegació de competències del servei escolar de transport, el servei de menjador escolar, com també un annex on es detallen els menjadors no obligatoris de 13 escoles de la comarca que properament formaran un lot de centres de primària dels quals el Consell Comarcal en licitarà la seva gestió i que ha de estar en funcionament el proper 15 de setembre, inici del curs escolar 2014-15.
Les escoles afectades per aquesta acceptació de competència i el consegüent conveni entre Departament i Consell Comarcal són: Escola St. Miquel del Cros i Bernat de Riudemeia d´Argentona, La Minerva de Calella, El Pi i Encarnació Fonoll de Dosrius, Lluís Millet del Masnou, Mare de Déu de Montserrat de Malgrat de Mar, Josep Manuel Peramàs de Mataró, Antoni Doltra de Pineda de Mar, Sant Pau de Sant Pol de Mar i Ignasi Iglesias i Serra de Miralles de Tordera.
Tot i que diferents centres han manifestat al Consell Comarcal el seu descontentament amb el servei que ofereix l´actual empresa adjudicatària, el centre que ha expressat públicament la seva voluntat de sortir del lot a licitar properament és l´Escola Mar Nova de Premià de Mar que va assistir al ple amb una seixantena de persones entre mares, pares i alumnes.
La ratificació del decret va ser votat en contra per les CUP i ICV, es van abstenir els consellers del partit popular i plataforma, la resta del govern composat per CiU, PSC i ERC van tirar endavant la ratificació.
Durant la votació del punt de l´ordre del dia pares i mares de l´Escola Mar Nova van desplegar pancartes a favor del dret a decidir sobre el menjador escolar i alguns van etzibar als consellers i conselleres del plenari per imposar un model de menjador escolar de baixa qualitat i que no volen.
L´AMPA de la Mar Nova ja ha confirmat que presentarà recurs de reposició del decret davant la Generalitat i que estudiarà amb els seus assessors jurídics la viabilitat de presentar contenciós administratiu abans del 4 d´octubre.
La demanda de les famílies d´aquest centre educatiu de Premià de Mar consideren discriminatori obligar a 13 centres, del total de 76 escoles del maresme, a acceptar una licitació conjunta que no els permet triar un menjador amb verdures i fruites ecològiques, carns certificades de qualitat, evitar fregits, precuinats i congelats i que utilitzi productes de temporada i proximitat.

Deixa un comentari