Publicat el 29/10/2021

Formació i ocupació han d’anar de la mà per impulsar les expectatives de desenvolupament dels sectors econòmics amb els perfils professionals requerits

El Govern del Consell Comarcal del Maresme considera que cal seguir una línia de planificació per facilitar que el sistema educatiu professional sintonitzi amb les necessitats reals d’ocupació del territori.
En aquest sentit, ja fa mesos que està treballant en la creació d’un Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Maresme que faciliti la retroalimentació educació-món laboral.

El projecte s’està elaborant conjuntament entre les àrees de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica i ja s’ha fet una primera aproximació al Departament d’Educació que veu amb bons ulls aquesta iniciativa encaminada a ofertar en el territori una formació professional que sintonitzi amb la demanda dels sectors en major expansió de la nostra economia. L’objectiu és adequar la formació teòrica i pràctica de l’alumnat amb la realitat econòmica i social.

La idea és que en aquest Consell de la Formació Professional i de l’Ocupació estiguin representats tots els agents implicats: administracions, empresa, sindicats i els diferents actors que intervenen en el sistema de formació professional i, amb el paraigua del consens, avanci cap a una planificació conjunta, integrada i coherent dels serveis de formació professional al Maresme.

El Consell Comarcal planifica la seva posta en marxa per l’any vinent, una vegada aprovat el pressupost 2022 en el qual s’hi inclourà una partida econòmica destinada a la creació del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Maresme.

Redacció
Imatge i Font: Consell Comarcal del Maresme

Deixa un comentari