Publicat el 19/07/2021

El confinament nocturn d’1:00 de la matinada a 6:00 del matí  ha entrat en vigor aquesta nit a Vilassar de Mar, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la mesura de la Generalitat de Catalunya per controlar la cinquena onada de la pandèmia

La nova mesura afecta aquells municipis de més de 5.000 habitants on la incidència acumulada (IA) de la covid-19 és igual o superior als 400 casos positius per cada 100.000 habitants en els últims set dies. És el cas de Vilassar de Mar, que, amb dades actualitzades al dilluns 12 de juliol, s’enfila a 668.

El toc de queda suposa que els ciutadans han de quedar-se a casa d’1:00 a 06.00, llevat d’algunes excepcions, com ara desplaçar-se per motius laborals o per una urgència mèdica o familiar. Segons els criteris establerts per la Generalitat, aquest nou confinament nocturn selectiu tindrà una durada d’una setmana prorrogable fins que la IA no baixi de 400.
Aquesta nova mesura, que afecta a 160 municipis més de tot Catalunya, té com a objectiu controlar l’expansió de l’epidèmia que, en aquesta cinquena onada, presenta xifres de contagi inèdites a les anteriors.
Per aquest motiu i amb la mateixa finalitat, també són vigents des d’aquest dijous 15 de juliol les següents restriccions:
Totes les activitats menys els serveis essencials han d’acabar abans de les 00:30  de la nit. Les activitats culturals tenen un marge de mitja hora per desallotjar els espais (fins a la 1:00 de la nit).
Les trobades amb familiars o amics estan limitades a 10 persones.
Està prohibit menjar al carrer, així com fer menjars populars
Les activitats culturals (inclosos concerts i festivals) només es poden fer amb persones assegudes, distància i mascareta.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar reitera la seva crida a la responsabilitat ciutadana davant l’elevat nombre de casos positius diagnosticats al nostre poble i els efectes que aquest repunt està tenint sobre el nostre CAP.
Cal recordar que, tot i la flexibilització de l’ús de la mascareta a l’aire lliure, aquesta és obligatòria a l’exterior quan no es pugui mantenir una distància mínima d’1,5 metres entre persones i recomanable quan s’hagin mantingut conductes que poden implicar risc de contagi.
A més, la quarantena és obligatòria per als positius i per als contactes estrets sense pauta completa de vacunació per evitar l’expansió de la covid-19. Donar els contactes estrets perquè es pugui fer seguiment de la pandèmia és una responsabilitat ciutadana en benefici de tota la comunitat.

Deixa un comentari