Publicat el 31/10/2018

Es tracta d’una prova pilot que permet reduir l’ansietat de les famílies quan s’han de separar dels nadons per anar a descansar i estimula la producció de llet materna

La Unitat de Cures Intensives (UCI) del Servei de Neonatologia de BCNatal-Hospital Clínic ha instal·lat càmeres de vídeo perquè les mares i pares puguin veure els fills que han nascut de forma prematura 24 hores al dia a través d’una web.
Es tracta d’una prova pilot, amb cinc càmeres, que permet reduir l’angoixa de les mares quan se separen dels nadons, millora el seu vincle i estimula la producció de llet materna.
“Les mares i els pares intenten estar les 24 hores del dia amb el fill, però arriba un punt en què han d’anar a descansar a casa i poder-se connectar en qualsevol moment del dia els disminueix l’ansietat d’haver deixat ingressat el seu petitó”, explica la cap de Gestió d’Infermeria de BCNatal, Ángela Arranz.
És la primera vegada que un hospital públic de Catalunya posa en marxa una iniciativa d’aquestes característiques.

ACN Barcelona
Foto: Una mare al costat del seu fill a l’UCI de Neonatologia de BCNatal, mostrant la pantalla del mòbil on pot veure en qualsevol moment el seu nadó gràcies a la càmera de vídeo damunt la incubadora, el 30 d’octubre del 2018.

Deixa un comentari