Publicat el 25/04/2021

La primera setmana del mes de maig està previst que entri en funcionament el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Maresme, situat al Camí del Mig de Mataró i que dona cobertura a Mataró i a 14 municipis de la comarca els 365 dies de l’any, les 24 h.

El nou CUAP està ubicat en un edifici annex al Centre d’Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s’hi accedeix per l’entrada que hi ha al Passatge Antoni Díaz Conde, cantonada amb el Camí del Mig. Es tracta d’un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb 1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Horaris i serveis
El CUAP Maresme donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria.
A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM.

També s’hi durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.

Es tracta del primer dispositiu d’aquestes característiques que hi haurà a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut

Els municipis als que dona cobertura a més de Mataró són: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Què fer davant d’una urgència?
– Trucar al 061 Salut Respon.
– Contactar amb el vostre centre d’atenció primària (CAP), en el seu horari de funcionament.
– Contactar amb un centre amb atenció continuada (CAP amb atenció continuada o CUAP), quan el vostre CAP estigui tancat.
– Anar a les urgències dels hospitals, només per a les atencions més greus
– En cas d’emergència, truqueu al 112.

 

Deixa un comentari