Publicat el 01/02/2016

Després de la cavalcada de Reis, el Carnaval torna a ser una de les festes més esperades i multitudinàries que es viuen al carrer. 

Enguany el actes començaran el dijous Gras, 4 de febrer, amb l’arribada del Rei Carnestoltes que donarà el tret de sortida al Carnaval amb el tradicional berenar amb botifarra d’ou a la plaça de l’Ajuntament.

El dissabte 6 de febrer el carrer començarà a viure la festa al matí amb el Carnaval infantil a la plaça Picasso i a la tarda bullirà de música, il·luminació i creativitat amb les disfresses, sempre originals, de les comparses que participen de la rua, un total de 12 i més de 850 persones desfilant. 

Els premis del concurs de comparses repartiran un total de 3.400 €: 700 €, 600 €, 500 €, 400 € i 300 € a les 5 primeres comparses, un nou premi de 200 € per a la reina del Carnaval, un premi Toni Linares de 700 € per a la millor carrossa, i un premi a la simpatia, per votació popular, que consistirà en una panera de productes d’alimentació, que es computarà a través de les votacions que es facin a través de l’app Vilassar de Mar, gratuïta i disponible per a dispositius Android i Apple.

La rua començarà després del pregó, que tindrà lloc a les 19.30 h al carrer Sant Artur, i finalitzarà a la plaça Josep Tarradellas. 

A les 22 h començarà el ball de disfresses, que inclourà la coronació de la Reina del Carnaval 2016 i el lliurament de premis de les comparses. El ball serà gratuït per a tothom i es farà a la pista annexa del Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín. 

Al dia següent, diumenge, el Firobi tornarà a fer les delícies dels més petits amb el seu Carnestoltes a la plaça del Círcol que enguany compleix 39 anys. 

La cloenda de la festa de la disbauxa la posarà com sempre l’enterrament de la sardina. Amb una concentració a can Bisa i amb dol rigorós, la comitiva amb la col·laboració de l’AVAL i el Firobi, arribarà fins a la plaça de l’Ajuntament per llegir el testament del Rei Carnestoltes.

PROGRAMACIÓ:

4 de febrer 

17.30 h Arribada del Rei Carnestoltes i inici del Carnaval 2016. Carnaval infantil i, a continuació, berenar amb botifarra d’ou. Plaça de l’Ajuntament 

6 de febrer

12 h Carnaval infantil amb Super Tumàcats, a càrrec de la Cia. Més Tumàcat. Plaça Picasso

19 h Concentració de les comparses. Sant Artur

19.30 h Pregó del Rei Carnestoltes i Gran Rua 2016. Sant Artur, Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo, Mestral i plaça Tarradellas

22 h Ball de disfresses amb el grup de versions The Covers Band, coronació de la Reina del Carnaval 2016 i lliurament de premis. Pavelló d’Esports Municipal

7 de febrer

12 h Arribada del XXXIX Carnestoltes Firobi, amb La màquina del temps, a càrrec de la Cia. Encara Farem Salat. Plaça del Círcol

10 de febrer

19.30 h Enterrament de la sardina Concentració a Can Bisa per acompanyar la comitiva fins a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Es prega dol rigorós. (AVAL, Firobi i Regidoria de Festes Populars)

Deixa un comentari