Publicat el 21/02/2020

El càntir del prestigiós dissenyador Miguel Milà, que va ser l’escollit pel Patronat del Museu del Càntir per esdevenir el càntir 2019, va ser una de les obres seleccionades per participar a l’exposició “Rajoles i oficis. Propostes artesanes contemporànies” que acull el Centre Artesania Catalunya

L’exposició va ser inaugurada el passat 20 de febrer i es podrà visitar fins al 26 d’abril. Presenta una selecció de rajoles d’oficis de gremis i col·legis barcelonins conservades al Museu del Disseny de Barcelona i les contraposa a diversos objectes de destacats creatius del panorama actual que utilitzen tècniques artesanes per materialitzar els seus projectes. Segons el web del museu, “Del referent del passat a l’actualitat del sector artesanal, els objectes ens apropen a mons no tan distants: el de l’artesà, el de l’artista o el del dissenyador. Una continuïtat que es troba en la fina línia que separa aquestes disciplines, una línia que les noves generacions d’artesans estan desdibuixant cada cop més”.

Argentona va donar l’any passar un exemplar del càntir 2019, fet artesanalment de ceràmica pisa esmaltada, al Museu del Disseny i aquest el va acceptar per formar part de les seves col·leccions. La direcció del Museu del Càntir es mostra molt satisfeta perquè, en tan poc temps, el càntir hagi estat seleccionat per formar part d’una exposició, com a una de les peces destacades en la publicitat i materials de difusió de la mostra. A més, la notícia suposa un reforç a l’aposta que ha fet als darrers anys el Patronat del Museu per comptar amb grans dissenyadors contemporanis del país per a la creació dels nous càntirs.

Deixa un comentari