Publicat el 04/08/2014

Amb motiu de la commemoració del Tricentenari de 1714 que se celebra en aquest any 2014, el Museu del Càntir d’Argentona ha volgut fer una edició especial del càntir corresponent a la Festa del Càntir d’enguany, celebrada a Argentona els passats dies 2, 3 i 4 d’agost.
Tot i que el model de càntir exacte no va existir tal com s’ha fet, si que s’ha pres un model de càntir de l’època, modificant-ne la decoració: s’ha canviat l’escena costumista del càntir original per la figura d’un soldat català extret d’una antiga rajola d’oficis, típica de la terrissa tradicional catalana.
La figura que reprodueix el càntir representa un soldat de la Coronela de l’exèrcit que va defensar la causa catalana durant la Guerra de Successió contra l’exèrcit borbònic i, especialment, contra el Setge de Barcelona.
Del càntir se n’ha fet una tirada de 3.700 exemplars, 1.200 més que l’any anterior, ja que la demanda ha augmentat aquest cop per la temàtica tractada. Es ven a 15 euros.
El comissari de la commemoració del Tricentenari, Miquel Calçada, va ser el convidat per presentar-lo el passat 29 de juliol a Argentona.
Calçada va destacar l´honor que suposa per a ell i per al Tricentenari que una Fira com la d´Argentona hagi volgut formar part d´aquesta commemoració fent aquest cŕntir especial. “El càntir se suma a d´altres productes que s´han fet per a l´ocasió, fet que denota que es tracta d´una commemoració que ha creat entusiasme a tota la població i que és un moviment transversal”, va asegurar.

Deixa un comentari