Publicat el 29/01/2016

Representants de l’equip de govern i tècnics municipals es van amb els presidents de les comunitats i de les entitats del barri del Cros per presentar-los el procés participatiu que es durà a terme en les properes setmanes per tal d’escollir el model de recollida de la brossa porta a porta.

L’Ajuntament ha decidit ampliar el sistema porta a porta que des de fa anys ja està implantat al centre, a Madà i a la resta del municipi. La previsió es posar-ho en marxa a principis d’octubre al Cros i al 2017 a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Ribosa, Can Raimí i Can Cabot

Tres possibles alternatives:

L’Ajuntament planteja als veïns i veïnes del Cros tres possibles alternatives de recollida porta a porta, que són les més favorables per a la tipologia del barri, amb comunitats de veïns d’alta densitat. En els propers dies es distribuirà un díptic a tots els domicilis en què s’informa d’aquestes tres opcions i de les característiques de cada model, que passen per: 

1. un contenidor únic que gestionaria cada comunitat
2. que sigui el servei de recollida de la brossa qui es faci càrrec de deixar i recollir cada dia els contenidors comunitaris; 
3. un contenidor individual per a cada veí que es deixaria al carrer en 

El díptic inclourà també una butlleta per tal que els veïns puguin traslladar les seves consultes i suggeriments en relació als models proposats. També en breu s’obrirà un espai al web municipal, www.argentona.cat/ampliacioportaaporta on s’oferirà tota la informació d’aquest procés i s’obrirà també una bústia per rebre els comentaris dels veïns.

El proper diumenge 14 de febrer s’organitzarà una jornada lúdica i informativa a la plaça Sant Miquel del Cros, amb inflable i jocs per als més petits i en què es presentarà públicament la implantació del porta a porta.

A més, s’han programat diverses sessions de debat  la setmana del 22 de febrer en què els veïns consensuaran i triaran el model de recollida.

Durant la primavera i l’estiu l’Ajuntament impulsarà una campanya informativa i de sensibilització per tal que els veïns s’adaptin als canvis que comportarà el nou model i es conscienciïn sobre els beneficis del reciclatge i la correcta separació dels residus.

Deixa un comentari