Publicat el 04/03/2015

El badaloní Carles Carreras i Serra ha estat el guanyador del dissetè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu! Festes de Maig 2015. La proposta guanyadora, presentada amb el títol de “Dolçament jove”, mostra un dimoni amb forma de pastís en al·lusió al fet que enguany es commemora el 75è aniversari de la Cremada del Dimoni que cada any se celebra la nit del 10 de maig a la platja de Badalona.
El disseny guanyador va ser escollit el passat dilluns pel jurat d’aquest premi que compta amb la participació de la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, i de diversos representants del món acadèmic, de la cultura i de l’àmbit del disseny.
Daltra banda, el jurat va declarar finalistes del concurs els dissenys amb els títols següents: “75 anys cremant dimonis” de Rita Martin Monés i Eulàlia Monés Gresely; i “Feliços 75!”, de Carles Carreras Serra, autor també del disseny guanyador.


El guanyador rep un premi en metàl·lic de 1.000 euros i, a més, obté el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al seu dibuix, de manera que la figura d’entre 10 i 15 metres del Dimoni de les Festes de Maig 2015 es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.
L’autor del Dimoni guanyador, Carles Carreras Serra, és badaloní i va estudiar Animació a la l’Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo d’aquesta ciutat. L’autor s’ha presentat diverses vegades a aquest premi i havia quedat finalista quatre anys consecutius, des de 2011 a 2014. Segons l’autor del Dimoni de 2015, “la figura té un esperit molt badaloní ja que mostra símbols molt importants de la ciutat com les palmeres de la Rambla, el pont del Petroli, el llegat romà i l’església de Santa Maria, entre altres”.Tots aquests elements apareixen enroscats en la cua del dimoni, el gran protagonista que celebra el seu 75è aniversari i que surt de l’interior d’un pastís que representa Badalona”, ha afegit.
Des de l’any 1999, el Dimoni que s’ha de cremar s’escull a través d’un concurs públic creat amb la voluntat que els ciutadans participin en el disseny.

Deixa un comentari