Publicat el 03/02/2023

El fullet mostra 20 rutes repartides per tota la comarca, inclou informació sobre la seva dificultat, consells i reptes.

 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborat un fullet desplegable amb 20 rutes per fer senderisme a la comarca.
Aquesta iniciativa dona resposta a les Oficines de Turisme dels diferents municipis del Maresme, que demanaven un mapa físic per poder entregar als turistes i també als maresmencs interessats en aquesta pràctica excursionista a la comarca.
El fullet aporta informació sobre les rutes, com pot ser la distància, la durada o el desnivell, a més d’incloure un codi QR que dirigeix als itineraris complets al perfil de Wikiloc del Consorci. D’entre totes les rutes que apareixen al Wikiloc se n’han seleccionat 20 que abasten tota la comarca, que transcorren entre el mar i la muntanya. Recorreguts per respirar aire pur i gaudir d’uns paisatges que fusionen natura i cultura.

També està assenyalada la Xarxa de Camins del Maresme, un traçat de camins i senders que uneixen totes les poblacions de nord a sud a través de 500 quilòmetres practicables a peu, en bicicleta i a cavall, que ha estat senyalitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona, i alguns itineraris pertanyen a la Xarxa de Parcs Naturals també de la Diputació de Barcelona.
No hi falta tampoc la Via Marina del Camí de Sant Jaume al seu pas per la comarca, un entramat de camins que uneix Girona amb Barcelona resseguint l’antiga Via Marina de la Via Augusta, i els senders de Gran Recorregut i de Petit Recorregut.
Dues entitats excursionistes de la comarca hi col·laboren amb dos reptes. Un d’ells és de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, que proposa assolir el cim de 30 turons del Maresme, i l’altre és de Calella Marxa, que planteja visitar 30 de les 60 ermites del Montnegre i el Corredor.

A través d’un codi QR es pot accedir a tota la informació sobre els reptes. En el document també s’hi han inclòs consells de seguretat per anticipar-se a les possibles situacions adverses que es puguin viure a la muntanya, recomanacions i bones pràctiques.

El mapa s’ha editat en format físic per distribuir a les Oficines de Turisme, ajuntaments i Punts d’Informació Turística de la comarca, així com per mostrar al públic de les diverses fires de turisme en les que hi participa el Consorci, com és actualment Fitur o el Salon des Vacances de Brussel·les. Estan disponibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Mapa Senderisme Maresme.

 

Redacció
Imatge i font: Consorci Promoció Turística
Costa del Maresme

 

Deixa un comentari