Publicat el 22/05/2018

El certamen, que se celebrarà del 21 al 26 de juliol, ha rebut 22 propostes, vuit de les quals d’altres països

Dues pirotècnies italianes, una de suïssa i tres d’espanyoles competiran al 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes (Selva), que se celebrarà del 21 al 26 de juliol. El certamen ha rebut un total de 22 propostes (sis més que l’any passat), vuit de les quals d’altres països. La comissió tècnica del concurs valora molt positivament la participació estrangera i ho atribueix a la “vocació internacional” del certamen. Aquesta edició comptarà amb un dia més d’espectacles pirotècnics (en total, sis jornades) i un pressupost de 150.000 euros.
El concurs s’iniciarà la nit del 21 de juliol amb l’exhibició de la pirotècnia valenciana Caballer FX Global Focs i continuarà el diumenge 22 amb la italiana Pyroitaly SNC, que s’estrena al municipi. El dilluns 23 serà el torn de la suïssa, Pirotècnia SAGL i el 24 i 25 ho faran la murciana, Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández i la gallega Pirotècnia Xaraiva. Clourà el concurs el 26 de juliol la italiana Parente Fireworks Group SRL.
El certamen comptarà enguany amb sis jornades d’exhibició pirotècnia (una més que l’any passat). Des les més de 20 propostes presentades, vuit són d’altres països. La comissió tècnica valora positivament la participació estrangera i ho atribueix a la vocació internacional del festival. A més, se n’han seleccionat dues de reserva per si hi ha inconvenients de darrera hora.
Després d’examinar les pliques, s’han escollit tres companyies espanyoles, dues d’italianes i una de suïssa. L’encarregada d’obrir el certamen la nit del 21 de juliol serà la valenciana Caballer FX Global Focs. La darrera nit coincidirà amb el dia central de la Festa Major del municipi, serà el 26 de juliol, amb l’exhibició de la Pirotècnia Parente Fireworks Group d’Itàlia.
A banda d’augmentar els dies d’espectacles pirotècnics, l’edició d’enguany també ha incrementat el pressupost fins als 150.000 euros, la major part dels quals es destinaran a pagar les empreses participants (19.000 euros a cadascuna). D’altra banda, es destinarà una partida de 26.000 euros per a despeses d’organització i logística i 8.000 euros més als premis del concurs.
Precisament, l’any passat es va decidir augmentar el nombre de guardons. En total, se’n lliuraran dos: un primer premi dotat amb 6.000 euros i un segon amb 2.000. A banda d’això, la pirotècnia guanyadora participarà a l’edició de l’any vinent del concurs de Blanes i de les festes de Lloret de Mar.

ACN Blanes
Foto: La comissió tècnica del concurs de Focs d’Artifici de Blanes durant la reunió per escollir les empreses participants, en una imatge cedida aquest 22 de maig de 2018.

Deixa un comentari