Publicat el 29/07/2016

El passat dijous es va esfondrar part de la grada de la pista exterior de l´AE Teià on es disputava el 8è torneig de futbol sala d´estiu mentre es jugava el segon partit de semifinals. La part afectada ocupa una àrea d´uns 8 metres quadrats situada en la graderia lateral de migjorn, que hauria cedit per un col·lapse de l´estructura de suport. Els serveis tècnics municipals estan realitzant una inspecció per determinar-ne les causes i establir les mesures correctores adients. Mentrestant, la instal·lació romandrà clausurada per motius de seguretat.

Atesa la diferència de cota amb el ferm, l´incident va provocar un esvoranc d´un metre i mig de fondària i ferides a dotze persones, tres de les quals van ser traslladades a l´hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i tres més hi van anar pels seus propis mitjans, on han passat algunes hores en observació abans de ser donades d´alta. Un dels accidentats té una costella fracturada i un altre una forta contusió al menisc. La resta van resultar ferits lleus.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius de la Policia Local, tres ambulàncies del Servei d´Emergències Mèdiques, dues unitats de Bombers i tres més de Mossos d´Esquadra. També s´hi van atansar l´alcalde, Andreu Bosch, i diversos regidors de tots els grups municipals per interessar-se per l´estat dels ferits.

Anàlisi de les causes
A primer cop d´ull, els tècnics municipals atribueixen l´accident a un col·lapse estructural del forjat, ja que les bigues de ciment que el sostenen podrien haver patit un procés de carbonatació a causa de la humitat. Aquest fenomen fa que el formigó perdi l´alcalinitat que manté protegida l´armadura i li dóna consistència. Per tal de precisar exactament la patologia, en aquests moments s´han pres diverses mostres del material i s´han enviat a analitzar.

Continuïtat del campionat
La pista exterior de l´AE Teià de davant de La Palma és l´escenari que tradicionalment acull el campionat d´estiu de futbol sala. Davant el tancament cautelar de la instal·lació, l´Ajuntament ha proposat com a alternativa el Poliesportiu Municipal a l´entitat organitzadora del torneig, Llubakus de Teià, que n´ha acceptat l´oferiment.

Deixa un comentari