Publicat el 20/12/2020

Amb la digitalització del material es promou la divulgació de la tasca de l’enyorat creador

Alguns anys abans de la mort de Iago Pericot, esdevinguda el 9 d’agost del 2018, l’Ajuntament del Masnou va iniciar un seguit de converses amb el dramaturg, escenògraf i artista plàstic masnoví en relació amb el seu llegat documental i pictòric.

Un dels resultats d’aquestes trobades és la donació de la documentació de Iago Pericot relacionada amb les arts escèniques. Es tracta d’un fons d’un remarcable valor i interès, que inclou cartells originals, obres de fotògrafs prestigiosos, com ara Pilar Aymerich, una col·lecció de DVD amb totes les representacions de Iago Pericot, llibres i quaderns d’anotacions personals i professionals, amb dibuixos originals, entre d’altres.
La donació ha estat formalitzada per Josep V. Escrig, vidu de Pericot i hereu del seu llegat, que aquest matí ha signat l’acord corresponent juntament amb l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, a l’Ajuntament.

L’Arxiu Municipal s’encarrega de digitalitzar el fons documental del dramaturg, escenògraf i artista plàstic, perquè estigui a l’abast de totes les persones interessades i que es dediquen a la investigació en l’àmbit de les arts escèniques.

Com a reconeixement a la vida i obra de Iago Pericot, el Masnou ha dut a terme diverses accions, com el nomenament de Fill Predilecte de la Vila del Masnou o el canvi de nom del teatre municipal ubicat a Ca n’Humet, que ha passat a dir-se Espai Escènic Iago Pericot. S’hi estan fent proves amb la nova retolació, que es col·locarà de forma definitiva el proper gener.
A banda, i com no podia ser d’altra manera, uns mesos després de la seva defunció aquest equipament va acollir un emotiu homenatge a l’enyorat artista. A més a més, la Regidoria de Cultura treballa en la creació de la Biennal Iago Pericot, iniciativa per a la qual es compta amb el suport i assessorament de l’Institut del Teatre de Barcelona.

 

Deixa un comentari