Publicat el 07/05/2021

Cal reservar hora per donar sang o plasma a: donarsang.gencat.cat

Sant Vicenç de Montalt se suma al conjunt de municipis que continua oferint els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya. El diumenge, 16 de maig, el Centre Cívic El Gorg disposarà d’un espai de donació, de 10 a 14 h.
Per tal de realitzar les donacions de sang i plasma amb seguretat, les persones que vulguin participar en aquesta jornada d’acapte hauran de sol·licitar cita prèvia a través del web:  donarsang.gencat.cat.
El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes des de l’inici de la Covid-19.
Les persones donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima de seguretat amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.
Poden donar sang les persones d’entre 18 i 70 anys que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut.
– Les dones poden donar tres vegades l’any i els homes poden fer-ho un màxim de quatre cops.
– També serà necessari deixar passar dos mesos entre donació i donació.
– Per a la seguretat de les persones donants i receptores, abans de realitzar la donació es realitza una entrevista mèdica i es comprova la pressió i el nivell d’hemoglobina.
– Les persones que hagin estat afectades per la Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que hagi patit la malaltia, hauran d’esperar un mes abans de poder donar sang, com a mesura de prevenció.

 

 

 

Deixa un comentari