Publicat el 20/02/2019

Durant els actes més multitudinaris s’instal·larà un Punt Lila per prevenir actituds sexistes

 El dissabte dia 23 de febrer es duran a terme les activitats troncals de la Festa, com són el Despertar dels Penjaculpes, que sortirà de l’Antiga Fàbrica del Gas a les 19 h, els versots del Posem a Caldo a l’Espai l’Amistat, el Sopacarrers i el Festhivern, també a l’Espai l’Amistat, enguany amb les actuacions del duet de versions Nini i els Dj’s Monka i Porco Rosso.
El diumenge dia 24, a les 11,30 h hi haurà sardanes a la plaça de l’Ajuntament amb la cobla Premià.
El dijous 28 de febrer serà Dijous Llarder, i marcarà l’inici del Carnaval. El rei Primilià XVII arribarà a la plaça de la Sardana a les 17.30 h i a les 6 serà rebut a la plaça dels Països Catalans. Tot seguit el grup De Parranda oferirà el seu espectacle Batibull Carnavaler mentre se serveix un berenar amb botifarra d’ou.
El dissabte dia 2 de març, a les 22.45 h, els Quilombo faran la prèvia del Ball de Carnaval que començarà a les 11 h a l’Espai l’Amistat amb actuacions de la formació Karaokes Band i els Dj’s ABDj’s i TRAP-ELLA.

El diumenge dia 3 de març serà el dia de les disfresses i les comparses.
A les 11.30 h el Carnaval infantil sortirà de la plaça Nova i recorrerà els carrers fins a la plaça dels Països Catalans on hi haurà animació amb La Gran Festa d’Encara Farem Salat.
A les 13 h els Gegants de Premià de Mar organitzen una calçotada gegantera a l’era de Can Manent, i
A les 17 h començarà la Rua de Carnaval que recorrerà la Gran Via de Lluís Companys entre les places de Joan Corominas i dels Països Catalans.

El dilluns 4 de març, dia festiu a Premià de Mar, es farà una activitat infantil a les 11.30 h a la plaça de Calasparra.
El dimecres 6 de març, dimecres de Cendra, es faran les darreres activitats del Carnaval a la plaça dels Països Catalans, a partir de les 17.30 h, amb la lectura del testament del rei Primilià XVII i la crema de la foguera per part de la Vella Quaresma. A partir d’aquell moment, la Vella de fusta penjarà de la façana de l’Ajuntament i cada setmana se li traurà una de les seves set cames.

Punt Lila amb informació i assessorament contra la violència sexual
Durant el Sopacarrers, el Festhivern i el Ball de Carnaval, davant de l’espai l’Amistat hi haurà un Punt Lila amb informació, assessorament i agents de detecció per afavorir que es visqui una festa lliure de violències sexuals. Cal recordar que el punt Lila, que ja es va activar durant la festa major del passat estiu, és una iniciativa de la regidoria d’Igualtat i de la Taula de Gènere que té per objectiu la sensibilització, però també oferir suport i acompanyament a les persones assetjades o agredides en espais festius, tot seguint el Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci de Premià de Mar que es va aprovar l’any passat.

Les activitats de la Festa Major d’Hivern i del Carnaval les organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles de Cultura Popular DeBòlit!, Kampikipugui, l’AVECA i els CAP.

 

 

Deixa un comentari