Publicat el 12/06/2017

La instal·lació de noves senyalitzacions per identificar els serveis i de sensors en els contenidors semisoterrats i en els comptadors d’aigua són les principals novetats de la temporada Un estiu més la platja de Badalona compta amb tres banderes blaves

Entre les novetats més destacades d’aquest any hi ha la instal·lació d’una nova senyalètica que identifica els diferents serveis de la platja i de sensors volumètrics en els contenidors de residus semisoterrats a la platja que serveixen per detectar si estan plens. També es col·loquen sensors de telelectura en els comptadors d’aigua de les platges per conèixer el consum de les dutxes, guinguetes, lavabos i fonts.

Serveis més destacats

El servei de salvament i socorrisme funcionarà fins a l’11 de setembre de 10 a 19 hores. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta i quatre mòduls assistencials, un menys que l’estiu anterior ja que el mòdul de la platja de la Mora no s’instal·la perquè aquest estiu aquest tram no estarà disponible per al bany. També hi ha diversos punts de vigilància i assistència. Totes les platges de Badalona estan cardioprotegides.
El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana. Aquest servei funcionarà tots els dies, amb una parella d’agents al matí i una parella a la tarda, fins a les 18 hores.

El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix a dos punts del litoral, concretament a la platja del Pont d’en Botifarreta (a l’alçada del carrer de Torrebadal) i a la platja de l’Estació (a l’alçada de l’aparcament de l’estació). El servei compta amb una cadira amfíbia i el suport de 2 professionals i funcionarà d’11 a 18 hores.

L’Ajuntament disposarà d’una embarcació per a la recollida de sòlids flotants al mar que treballarà de forma diària, de les 10 a les 15 hores

La neteja del litoral seguirà les mesures habituals d’anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Per a la revetlla de Sant Joan es muntarà un operatiu especial que incrementarà el nombre de persones de neteja i els efectius de vigilància.

Recordem que la pesca marítima recreativa de superfície des de terra a tot el litoral no es podrà practicar fins al 15 de setembre, entre les 8 i les 20 hores i entre les 2 i les 5 hores a totes les platges. Pel que fa als animals de companyia, fins a l’11 de setembre resta prohibit portar-los a la sorra i a l’aigua excepte els gossos d’assistència per a persones amb discapacitat.

Cal recordar que la platja de Badalona compta un estiu més amb tres banderes blaves concedides per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE). Els tres trams de platja amb bandera blava són la platja dels Pescadors, la platja del Cristall-Barca Maria (entre la riera de Canyadó i el passatge de Cussó) i les platges de l’Estació-pont del Petroli-Coco (tram comprès entre l’avinguda de Martí Pujol i el Port).

També cal destacar que l’Escola del Mar ha aconseguit el distintiu Centre Bandera Blava i el Port de Badalona ha obtingut el distintiu de Bandera Blava.

Badalona disposa d’un litoral de gairebé 5 quilòmetres, amb 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable i amb una amplada mitjana de 50 metres. El litoral de Badalona està dividit en 9 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’1.500.000 persones utilitzen les platges de Badalona.

 

 

Deixa un comentari