Publicat el 02/05/2022

En el Didaltruck una persona especialitzada ensenyarà, de forma gratuïta, com arreglar peces de roba o reconvertir-les en d’altres

 

 

 

Recordeu el servei Reparatruck, una furgoneta que anava ensenyant i ajudant la gent a reparar els seus petits electrodomèstics? Ara arriba el Didaltruck, un servei mòbil similar, també gratuït, però en aquest cas per donar una segona vida a les peces de roba o aprendre a fer petis arranjaments.

En el Didaltruck trobarem màquines de cosir per poder treballar i persones que ens assessoraran com hem de fer-ho. Allà podrem aprendre a fer la vora d’uns pantalons o d’un vestit o canviar una cremallera, entre moltes altres coses, i també transformar la nostra pròpia roba per donar-li un nou ús evitant així el malbaratament tèxtil i la generació de residus.
Amb l’anomenada tècnica ‘upcycling’, que consisteix en la reutilització de determinats materials per a la creació d’altres de nous seguint la teoria de les tres erres: reduir, reutilitzar i reciclar, podrem transformar un jersei o una samarreta que no fem servir en una bossa, per exemple.

Igual que el Reparatruck, el Didaltruck és un servei impulsat per la Regidoria de Medi Ambient, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, i que du a terme Solidança, una entitat sense ànim de lucre que treballa des de l’any 1997 per construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb el medi ambient.

A Vilassar de Mar podrem trobar la furgoneta del Didaltruck davant la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, de 16 a 19 hores, en les dates següents:
Els dijous 5 i 19 de maig; 2, 16 i 30 de juny; 14 i 28 de juliol; 1, 15 i 29 de setembre; 13 i 27 d’octubre i 10 de novembre.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari