Publicat el 04/06/2022

La regidoria de Medi Ambient donarà, aquest diumenge, el tret de sortida a l’inici de la campanya d’educació ambiental

 

 

 

Campanya que es farà a tota la vila arran del canvi de model de recollida selectiva de residus i l’extensió del sistema Porta a Porta a tot el municipi.

L’inici de la campanya es fa en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient que culmina les activitats de la Setmana de la Natura. L’Agència de Residus de Catalunya ha participat a l’organització d’aquesta celebracíó.
Les activitats adreçades, sobretot, a un públic familiar es concentraran, a partir de les cinc de la tarda, a la Plaça Onze de Setembre, al costat de la platja de la Picòrdia d’Arenys de Mar.

El Pop del reciclatge
Una de les activitats programades serà un inflable gegant “El Pop del Reciclatge” que de forma lúdica, permetrà descobrir on ha d’anar cada residu i per quina “pota” o destí ha d’arribar per a ser reciclat, reutilitzat o recuperat.

L’activitat de l’inflable es adreçada a nens de 4 a 12 anys. També hi haurà  dos tallers realitzats per Talleret Craft els quals podran crear Joguines a partir d’envasos i polseres o altres elements a partir de samarretes velles. L’objectiu és fer servir tot de materials que aparentment tenen un ús limitat i donar-los una segona vida.

També hi ha previst un conte amb taller inclòs anomenat “Un mar amb plàstics”  que presentarà les problemàtiques del mar i la mala convivència amb els plàstics mentre els infants creen els seus propis peixos, algues i animals marins amb envasos reutilitzats.

Tanmateix es podrà visitar l’exposició itinerant “Reduïm Residus!” produïda per la Diputació de Barcelona i que mostra als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus amb l’objectiu d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals.

Finalment també es disposarà d’un espai per recollir compostatge realitzat amb les restes vegetals municipals per poder abonar els horts o jardins, així com carpes informatives de la deixalleria, la regidoria de Medi Ambient, la recollida de l’oli i els embuts, la recollida tèxtil, carmanyoles per fer servir al mercat i a restaurants, bosses compostables… i molt més!

La regidoria de Medi Ambient d’Arenys de Mar us espera per fer d’aquest dia, un dia per celebrar que vivim a Una Sola Terra!

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Mar

Deixa un comentari