Publicat el 26/10/2018

La Guàrdia Civil fa nou escorcolls per ordre d’un jutjat de Barcelona

La Guàrdia Civil ha detingut 10 persones per la seva presumpta relació en una trama organitzada de falsificació d’entrades del FC Barcelona. L’operació, anomenada ‘Duarte’, ha estat ordenada pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que té oberta una investigació pels delictes de falsificació de document mercantil i pertinença a organització criminal. Agents de l’institut armat han fet un total de 9 escorcolls a domicilis i despatxos professionals de la demarcació de Barcelona i els detinguts són persones que dirigien empreses vinculades a la venda d’entrades d’espectacles i esdeveniments esportius. L’operació s’ha portat a terme dos dies abans d’un Barça-Madrid al Camp Nou.

La investigació es va iniciar a instàncies de la Fiscalia de Barcelona després de detectar 2.822 entrades falsificades al Barça-Madrid del passat 6 de maig. La Guàrdia Civil va determinar que almenys 8 empreses van vendre entrades falsificades per aquest partit, aconseguint elevats beneficis.
Segons ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat, les empreses captaven els socis abonats que cedien els seus carnets per, posteriorment, utilitzar el codi QR que del carnet de soci i crear una entrada falsificada. Aquestes entrades haurien estat venudes a preus elevats a espectadors i detectades quan van arribar a l’estadi.
En la fase actual de la investigació, segons la Guàrdia Civil, es busca determinar el grau de connivència i implicació de les persones participants a l’empresa i si conformaven una organització criminal, captant abonaments per aprofitar-se dels seus carnets per generar entrades falses.

L’operació està sota secret de sumari i continua oberta. La Guàrdia Civil preveu que hi hagi més detencions.

ACN Barcelona

 

 

 

 

Deixa un comentari