Publicat el 13/07/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona van detenir el passat 30 de juny un home de nacionalitat espanyola, de 40 anys d’edat i veí de la mateixa localitat com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document mercantil.
Els fets van tenir lloc a principis del mes de juny quan es va detectar l’aparició de receptes mèdiques falsificades en diferents farmàcies de la ciutat de Badalona. Totes les receptes corresponien al mateix medicament ansiolític – amfetamínic, d’un format similar, amb les dades d’un determinat metge i amb el format d’un mateix laboratori farmacèutic.
Des de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona es va iniciar una investigació on es va poder observar la coincidència d’aquests fets amb els que van ocórrer uns anys enrere, en un laboratori farmacèutic d’Hospitalet de Llobregat, el qual també va patir una sèrie de falsificacions de receptes. En aquest cas d’anys enrere es va poder identificar un home implicat en aquestes falsificacions.
La investigació es va focalitzar en aquesta persona ja implicada en fets similars; es va poder constatar que efectivament i novament es tractava del mateix home que havia tornat a reincidir en la falsificació de receptes. L’home va ser reconegut pels treballadors de les farmàcies on es tenia constància que havia introduït alguna recepta falsa. Amb tots aquests indicis els agents van procedir a la seva detenció el passat 30 de juny.
En la seva declaració el detingut va reconèixer els fets i va al•legar que patia una greu addicció als medicaments ansiolítics – amfetamínics i que havent aconseguit un model informàtic de recepta mèdica dels laboratoris en qüestió, havia estat falsificant receptes des de casa seva, les desava en un dispositiu de memòria i després anava a un locutori proper al seu domicili on feia les impressions en color de les receptes falsificades ja al seu nom.
Es va efectuar una entrada i escorcoll al seu domicili i es van poder intervenir alguna recepta ja falsificada, el disc dur de l’ordinador personal del detingut on tenia el model informàtic de les receptes, una llibreta amb anotacions d’algunes de les farmàcies en les quals ja havia aconseguit obtenir medicaments, i també enumerant algunes farmàcies en les que havia tingut problemes i no les havia pogut passar així com una gran quantitat (prop de 50) caixes de l’esmentat medicament.
El detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció Núm. 5 de Badalona en funcions de guàrdia, el qual va determinar la seva posada en llibertat amb càrrecs a l’espera del judici corresponent.

Deixa un comentari