Publicat el 17/10/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar van detenir el passat 1 d’octubre set persones a Mataró com a presumptes autores de delictes de furt, robatori amb força a camions i receptació.
Els detinguts són 4 homes d’edats compreses entre els 27 i els 50 anys d’edat i de nacionalitat espanyola, a excepció d’un d’ells que va néixer a Romania; i tres dones d’entre 26 i 46 anys i nacionalitat romanesa. Els quatre detinguts són veïns de Castelldefels, Calella, Malgrat de Mar i Palafolls mentre que les dones són totes de Pineda de Mar.


La investigació es va iniciar al passat mes de maig quan es va tenir coneixement per mitjà de la Policia Local de Pineda de Mar que al mercat setmanal d’Arenys de Mar s’estaria produint la venda de productes de cosmètica, higiene personal, colònies, maquinetes d’afaitar entre d’altres, la procedència dels quals podria ser il·lícita. En aquella ocasió es va detenir un home i una dona quan lliuraven aquest material sostret a un paradista del mercat d’Arenys de Mar. Aquest paradista també va ser detingut, ja que s’aprofitava de l’adquisició d’aquests productes comprant-los al 30 % del seu preu de mercat amb la finalitat d’obtenir un major benefici en la seva activitat. Els productes que es van intervenir en aquesta primera actuació policial  tenien un  valor d’uns 1.500 euros. Arran d’aquesta primera intervenció, els policies van sospitar que la trobada no havia estat casual sinó que podria existir una pràctica habitual d’aquestes persones i es va iniciar una investigació que va fer possible la descoberta d’un magatzem a Mataró on es guardaven aquests productes de procedència il·lícita.
Els investigadors van poder constatar que el propietari del magatzem, aprofitant-se del seu negoci lícit de compra d’aquest tipus de productes, també comprava productes del mateix tipus però robats, els quals venia juntament amb els altres i que li proporcionaven un benefici molt superior.
Es va culminar l’operació amb la detenció el passat 1 d’octubre del responsable del magatzem, el qual va resultar ser soci del paradista detingut al maig. El mateix dia es van detenir també sis persones més que es trobaven en aquell moment descarregant nous productes en el magatzem. Aquestes 6 persones tenen més de 80 antecedents policials, la majoria dels quals per furts a supermercats i altres delictes d’ordre patrimonial com robatoris a interior de camions.
El valor total dels productes intervinguts en aquesta operació ronda els  20.000 euros.

Deixa un comentari