Publicat el 07/06/2017

Les víctimes arribaven sota la promesa d’obtenir 200 euros al mes però després els prenien la documentació i les agredien físicament

El passat mes de maig, la policia catalana va rebre la denúncia d’una noia de nacionalitat romanesa que explicava que s’havia vist obligada a marxar del seu pis perquè era víctima de maltractaments i lesions per part d’uns compatriotes amb qui compartia habitatge a Ciutat Vella. La noia va arribar a Barcelona amb una cosina amb la promesa de guanyar 200 euros al mes únicament exercint la mendicitat pels carrers de la ciutat. L’home els va pagar el transport en autocar i els va oferir allotjament a casa seva, on compartiren pis amb altres familiars i compatriotes seus. Un cop es van establir al domicili, el seu amfitrió els hi va treure tota la documentació personal i els va establir les zones on cada dia havien d’anar a pidolar.

Els dos detinguts, de nacionalitat romanesa, estan acusats dels presumptes delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitat delictives, lesions, amenaces i robatori amb violència.

En finalitzar la jornada la noia es veia obligada a lliurar al seu compatriota tots els diners obtinguts. El dia que no arribava a una quantitat estipulada l’agredia físicament. Fins i tot, de vegades, en compensació l’obligava a mantenir relacions sexuals amb altres homes, els quals cobraven aquests serveis. Per aquest motiu la noia va decidir marxar del pis i viure directament al carrer.
La resta de persones amb les quals compartia pis rebien un tracte similar per part de la persona que els havia acollit i de la seva parella sentimental.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van iniciar una investigació i finalment el passat 1 de juny van detenir la parella a l’Estació del Nord abans de marxar en autobús al seu país. Els dos detinguts van passar a disposició judicial l’endemà i va decretar presó provisional per l’home de 48 anys i llibertat amb càrrec per la noia de 24 anys.

ACN Barcelona

Deixa un comentari