Publicat el 30/05/2017

L’arrestat sabia des del 2004 que obtindria la validesa absoluta i permanent i va contractar cinc pòlisses els darrers anys

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 40 anys i veí d’Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà) acusat d’intentar estafar 1,3 milions d’euros a quatre companyies asseguradores a Sabadell després de falsejar el seu historial clínic. L’arrestat era coneixedor des del 2004 que aconseguiria la invalidesa absoluta i permanent i va contractar cinc pòlisses amb l’objectiu de cobrar la indemnització. L’home va dissenyar un pla d’actuació que va iniciar amb la contractació de les assegurances entre l’octubre del 2013 i l’octubre del 2015 i totes cobrien la “incapacitat permanent de grau absolut” amb unes compensacions econòmiques que oscil·laven entre els 225.000 euros i el mig milió d’euros en cas que l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) li atorgués aquesta incapacitat.

La investigació es va iniciar a finals de febrer després de la denúncia d’una de les companyies asseguradores en base els informes que havia confeccionat una empresa de detectius contractada per la mateixa asseguradora.
Les companyies van reclamar una sèrie de documentació a l’acusat sobre la seva història clínica fins al moment de la contractació de les pòlisses. Segons fonts policials, atès que les dades reals sobre el seu historial mèdic no haurien superat els requisits per a la contractació, l’investigat va manipular diversos informes i analítiques, falsejant les dades que hi constaven perquè s’adeqüessin a paràmetres normals.
També va ometre dades i va declarar dades inexactes sobre el seu historial en els qüestionaris de salut que les companyies fan servir per a la valoració del risc. Amb tot això, va aconseguir enganyar les asseguradores perquè acceptessin la contractació de les pòlisses.

Durant la investigació, els agents encarregats van escoltar en declaració als diferents professionals mèdics que havien emès aquests informes, que van confirmar que aquests havien estat manipulats i que les dades que hi constaven no s’ajustaven a la realitat.

A mitjans de desembre de 2016, l’investigat, que treballava com a autònom, va obtenir de l’INSS la resolució que li atorgava la incapacitat permanent en grau absolut i, pocs dies desprès, va presentar davant les quatre companyies la reclamació per al cobrament de les indemnitzacions per un import total de 1.325.000 euros.

L’investigat, que va ser detingut a la localitat on resideix, va passar a disposició judicial el dia 26 de maig, davant el Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

ACN Sabadell

Deixa un comentari