Publicat el 12/05/2017

Ensenyament s’ha posat en contacte amb els directors dels altres centres de secundària del municipi perquè estiguin alerta

Un institut de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha detectat tres casos d’alumnes que s’havien començat a introduir en el joc conegut com la ‘Balena Blava’, que incita els participants a acabar-se suïcidant, segons avança SER Catalunya. Els alumnes, dos nois i una noia de 2n d’ESO, estan rebent atenció psicològica especialitzada.
En declaracions a la cadena SER, el director del centre explica que van ser els alumnes de Batxillerat els que van alertar que havien vist fotos d’un dels alumnes a Facebook en una d’aquestes pàgines. Fonts d’Ensenyament han explicat a l’ACN que l’institut ha actuat amb molta destresa i rapidesa. A més, el departament s’ha posat en contacte amb els directors dels altres instituts del municipi perquè estiguin alerta.

El director de l’institut explica a SER Catalunya que la psicòloga del centre està fent un seguiment molt personalitzat dels alumnes, amb la col·laboració dels pares i mares, “imprescindible”. Dos dels menors han estat derivats a un Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil per rebre una atenció més especialitzada. Els tres alumnes ja tenien problemes anteriors. El director també assenyala a la SER que l’institut continua “vigilant” i tracta a les tutories els “perills d’Internet”.

El joc conegut com la ‘Balena Blava’ demana als participants que superin 50 reptes i l’últim és suïcidar-se. Aquest joc macabre va sorgir a Rússia i s’està estenent a altres països. A finals d’abril va transcendir que una menor estava ingressada a la unitat psiquiàtrica d’un hospital de Sabadell per participar en aquest joc. Aquest seria el primer cas a Catalunya.
ACN Barcelona

 

Deixa un comentari