Publicat el 23/05/2022

Les operadores de telefonia comencen a oferir serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, a les bandes de 700 i 800MHz a Llavaneres

 

 

 

Les operadores de telefonia mòbil han anunciat que durant les properes setmanes realitzaran a Llavaneres el procés d’implantació dels serveis mòbils de telefonia de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, cosa que permetrà que els usuaris disposin de connexions mòbils d’alta velocitat amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i més extensió geogràfica.
La implantació es fa a través de Llega700, l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei amb la TDT.
Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 s’encarregarà de solucionar qualsevol afectació a la recepció del senyal de televisió. El procés d’implantació s’està fent de manera gradual per tota la geografia estatal. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç.

Principals avantatges: més i millor cobertura
Amb la nova xarxa mòbil s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar millores significatives tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.
La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la trucada de vídeo, entre d’altres.
A més, la cobertura més gran que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT
Llega700 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió mòbil 4G i 5G a les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.
Per garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l’encesa de les estacions, pel qual s’encarregarà d’atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s’ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es.  –  prensa@llega700.es  –  @llega700

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Llavaneres

Deixa un comentari